Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Ufortjent sejr til Hamilton

Formel 1 
05/12/21 

Kaos og dårlig kørsel på tunnelbanen
I skrivende stund er alt ikke helt afklaret. Et mærkeligt sammenstød mellem Verstappen og Hamilton. Men på asfalten vandt Hamilton, efter et løb med utallige Virtuelle SC'er og to røde flag. Underholdende, men ikke godt, løb.
 

Banen - ny og hurtig. Lang og fuld af blinde sving, mure og hegn. Ingen plads til fejl. Egnet til F1 løb - nej, ikke rigtig. Så både af sportslige grunde og hensyn sportens integritet, bør dette løb ved kysten til Det Røde Hav, være det eneste nogensinde. Men penge taler for højt i øjeblikket!

Starten på løbet gik fredeligere end man kunne have frygtet. Der var lidt småskubben her og der, ting der på en anden dag, kunne have været kontroversielle, men ikke i dag. I dag er de glemt igen. Nej dramaet startede først da Mick Schumacher placerede sin bil i barrieren. Efter at have fjernet bilen under SC, kom det røde flag, fordi barrieren også skulle fikses.

Hamilton havde skiftet dæk under SC, mens Verstappen, der lå 3'er havde satset på at vente - måske fordi Bottas havde sænket ham rigtig meget. Det betød at hollænderen kunne skifte dæk i pitten, mens løbet var afbrudt.

Red Bull køreren havde pole for genstarten, men kom dårligt fra start, var ude over banekanten, og fik dermed en fordel over Hamilton, der betød at han bevarede føringen, mens Ocon klemte sig ind i mellem de to VM kandidater.

Længere nede i feltet var bilerne klemt, og Perez ramte Leclcerc. Russell bremsede for ikke at køre sammen med nogen, men blev så ramt af Mazepin. Leclerc overlevede som den eneste af de fire, de tre andre var ude, løbet blev stoppet, igen.

I pausen var der noget diskussion om rækkefølgen. For Verstappen havde klart overhalet Hamilton ulovlig, og skulle give pladsen tilbage - men hvad så med Ocon? Enden på det hele blev at Ocon startede fra pole og Verstappen startede bag Hamilton. Dennegang lavede Verstappen en fantastisk start og klemte sig inden om de to andre, mens Ocon holdt Hamilton bag sig. Men ikke længe. Hamilton brugte motorens styrke og kom forbi den blå Alpine.

Herefter var der et par perioder med VSC, fordi der lå småstykker af biler rundt omkring på banen. Men da løbet var i gang igen, kom der en duel mellem Verstappen og Hamilton. Hamilton pressede, Verstappen pressede tilbage, begge var udenfor banen, Verstappen bevarede føringen.

Og så gik det helt galt. Først fik Verstappen at vide, at han skulle lade Hamilton køre forbi, han satte farten ned og Hamilton kørte op bag i ham. Desværre udgik ingen af dem! Det havde de ellers begge fortjent på det her tidspunkt. I stedet lagde Verstappen afstand til Hamilton igen, inden han igen satte farten ned og lod Hamilton komme forbi, for umiddelbart bagefter at overhale tilbage. For så at få fem sekunders straf! F1 viste sig igen for sin useriøse side her...

Verstappen var igen i front, men skulle have et forspring til Hamilton på fem sekunder. Det kunne han ikke skaffe, og lod i stedet Mercedes raceren køre forbi. Hans dæk var slidte og han røg længere og længere bagud. Ingen af de to havde nogen ære af løbet i dag. Men i det mindste er der nu 0 points forspring på dem og så kan vi få en tæt afslutning i det sidste diktaturløb i 2021. Den slags afslutniger, dem der på papiret er spændene, har dog en tendens til at blive til ikke ret meget, når det kommer til stykket.

Bottas blev 3'efter have slået Ocon på målstregen. Ricciardo blev 5'er foran Gasly. Dernæst kom de to Ferrari racere med Leclerc forrest. Gioviniazzi kørte et godt løb til en 9. plads, men Norris tog det sidste point. Racerløb - nej ikke rigtigt. Underholdende? Ja, men ikke for de rigtige ting.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Jeddah
  • 05/12/21 - Jeddah - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS