Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Holmgaard klar til legendarisk racerbane i USA

24H Series 
16/11/21 

I weekenden deltager Kim Holmgaard i 24 timers-løb på den amerikanske Sebring-racerbane for det hollandske Red Camel Jordans-team. Det bliver Kim Holmgaards debut på den berømte bane, og aalborgenseren glæder sig.
 

Det er én af de baner, som de fleste racerkørere har på deres bucket list. Banen ligger på en tidligere amerikansk militærbase fra Anden Verdenskrig, og noget af banen har stadigvæk betonunderlag i stedet for asfalt. Det gør den ret ujævn og anderledes at køre på, så det bliver en spændende udfordring, fortæller Kim Holmgaard, som skal dele køretiden med de to hollandske brødre, Luc og Ivo Breukers.


Holmgaard klar til legendarisk racerbane i USA.
(Foto: Petr Fryba)

Red Camel Jordan har over ti års erfaring med internationale langdistanceløb med de populære TCR-biler. Det er da også i teamets Audi RS3 LMS TCR at Kim Holmgaard og de hollandske brødre skal konkurrere på amerikansk grund.

I alt er der 29 teams tilmeldt det amerikanske 24 timers-løb, og Kim Holmgaard håber på et topresultat i klassen for TCR-biler:

- Hvis ikke man stiller til start for at vinde, skal man blive hjemme - i et 24 timers-løb er det ikke en selvfølge at bilen klarer sig hele vejen til målstregen, så det er altid det første mål. Men planen er at køre med om sejren, og det ved jeg at både mine teamkammerater og resten af teamet er i stand til at bakke op omkring, lyder det ambitiøst fra Holmgaard.


Holmgaard klar til legendarisk racerbane i USA.
(Foto: Petr Fryba)

I skrivende stund er tidsplanen for løbet ukendt. Oprindeligt skulle løbet have startet fredag aften dansk tid, men størstedelen af deltagernes biler og udstyr er sendt med et fragtskib fra Europa, og det har været forsinket på grund af et stormvejr over Atlanterhavet. Derfor forventes det, at løbet starter lørdag - med et afkortet program:

- Det ser ud til at containerne først bliver læsset af på banen fredag, så programmet bliver både skubbet og reduceret, så det bliver nok ikke til mange omganges træning inden løbet starter. Men det er som det plejer med motorløb, og det er ens for alle, så det skal ikke tage glæden fra os, slutter Kim Holmgaard.

Når 24 Hours of Sebring starter kan det følges live på Youtube: https://www.youtube.com/user/24HSeries

Holmgaard Motorsport

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Sebring
  • 20/11/21 - Sebring - 24H Series
  •