Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton slår tilbage

Formel 1 
14/11/21 

Overlegen sejr til Mercedes
Det er i modgang folk får mulighed for at vise hvad de virkelig formår. Efter i flere løb at have virket presset og virket lidt fra sin gamle form, gravede Hamilton dybt denne weekend og vandt på trods af, eller på grund af, et par problemer undervejs.
 

Først var der motoren, der blev skiftet og de fem pladser det kostede på gridden. Det er et vilkår i F1 i dag. Nye dele er lig med strafplaceringer på gridden. Derudover kom så diskvalifikationen fra kvalifikationen. DRS flappen var ikke lovlig - det var ikke med vilje, men sådan er det. Til hans held var der en sprint, hvor han på 24 omgange kørte sig fra sidstepladsen til 4. pladsen. Det betød at han startede i top 10 og tidligt i løbet stormede fremad. Perez kunne have været en stopklods, men var det ikke. I første omgang lykkedes det for mexicaneren at slå igen, ved at overhale tilbage for enden af baglangsiden. Men næste gang de strøg henover start/mål langsiden, satte Hamilton igen et angreb ind og kom forbi Perez.

I lang tid lå han bag Verstappen. Begge to prøvede at få en taktisk fordel af pitstoppene og der blev vundet et par sekunder og tabt et par stykker der. Men det var på banen (heldigvis) at det skulle afgøres. I nogle omgange lå Hamilton blot bag Verstappen inden han satte et angreb ind. For enden af baglangsiden satte englænderen et angreb ind, men begge biler måtte en tur ud ved siden af banen. Det blev erklæret for en lovlig manøvre, men hvis den skal beskrives kan man sige, at Verstappen måske ikke drejede lige så skarpt som han kunne! Senere, da Hamilton igen pressede på, skiftede Verstappen retning så ofte ned ad baglangsiden at han fik en advarsel, hvilket som altid ikke betød det store for ham... Og så alligevel, omgangen efter kunne man se, at en Red Bull godt kan køre i en lige linje. Hamilton var klart hurtigere og forsvandt i horisonten.

Bottas blev 3'er efter sløj start, hvor begge Red Bull biler kom forbi ham - og Sainz endda satte ham under pres. Senere gik det bedre og han formåede at holde Perez bag sig. På næstsidste omgang blev mexicaneren kaldt i pit. Han kunne alligevel ikke gøre noget ved Bottas og han skulle forsøge at vriste pointet for hurtigste omgang fra Hamilton. Det kunne han gøre uden at miste sin placering som nr. 4. Missionen lykkedes og Verstappen har derfor 14 point mere end Hamilton med tre løb tilbage.

Som 5 og 6 kom Leclerc foran Sainz. Tidligere har kampen om at være trediebedste team været intens mellem Ferrari og McLaren, men på det seneste har de orange biler tabt farten og Ferrari sidder nogenlunde solidt på pladsen. I tal har de over 30 points forspring, så det virker afgjort.

På de tre næste pladser bliver det hele lidt fransk. To franske kørere og to franske biler. Først på 7. pladsen Gasly i Alpha Tauri fulgt af en franskmand i en fransk bil - Ocon i Alpine. Alonso i den anden Alpine blev nr. 9, mens Lando Norris fik det sidste point efter en træls weekend.

Og egentlig var det vel slut på F1 sæsonen 2021? Tilbage er der godt nok tre løb, der skal køres i arabiske dikaturer, og de tæller selvfølgelig også med i VM.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Interlagos
  • 14/11/21 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •