Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

International Motor Sports Association

Michael Christensen kan føje Petit Le Mans sejr til sit CV

IMSA 
10/11/21 

Michael Christensen er med kort varsel kaldt til USA, hvor han for Porsche teamet Weather Tech Racing, skal deltage i sæsonens sidste løb i den amerikanske IMSA-serie, 10 timers løbet Petit Le Mans. Løbet afvikles på den meget kuperede og udfordrende bane Road Atlanta og løbet bliver samtidig historisk, da det bliver det sidste løb for GTLM-klassen, som vi kender den i dag.
 

Michael Christensen har vundet det meste indenfor GT sportsvognsracing. Udover VM titlen som han vandt 2018/19, så har han vundet alle de store langdistanceklassikere 24 timers Le Mans, 12 timers Sebring, 24 timers Daytona, 24 timers Spa og 24 timers Nürburgring. Men med weekendens deltagelse i løbet på Road Atlanta får Michael Christensen chancen for at føje nyklassikeren Petit Le Mans til den liste.


Michael Christensen kan føje Petit Le Mans sejr til sit CV.

Michael Christensen skal dele en Porsche 911 RSR med startnummer 97 med de to franskmænd Kevin Estre og Fred Makowiecki. Normalt stiller Weather Tech Racing kun op med en enkelt bil i IMSA-serien, men til Petit Le Mans stiller de med en ekstra bil i forsøget på at vinde det sidste GTLM løb i kamp med Corvette og BMW.

"Det er fedt at komme tilbage til IMSA serien. Jeg har altid været vild med racerløb i USA" fortæller Michael Christensen. "Jeg har ikke deltaget i IMSA serien siden jeg vandt 24 timers løbet på Daytona i 2017, så jeg glæder mig. Det bliver helt sikkert en hård kamp med Corvette og BMW, da alle ønsker at vinde det sidste løb i GTLM-klassen.

Det er en snæver og teknisk bane med hurtige sektioner, som giver masser af ræs og tæt trafik. Så det gælder om, at holde hovedet koldt, når det bliver mest hektisk og så være der til sidst. Men jeg er sikker på, at sammen med Kevin (Estre - red.) og Fred (Makowiecki - red.) så har vi kørerne, bilen og teamet til at kæmpe med om sejren. Man kan vel sige, at Petit Le Mans er det sidste af de store løb, som jeg ikke har vundet, så det kunne være mega fedt, at få det med på mit CV."

Løbsstart for det 10 timer lange løb er kl. 18.10 dansk tid (kl. 12.10 lokal tid). Løbet kan streames live på imsa.tv

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Road Atlanta
  • 13/11/21 - Road Atlanta - IMSA
  •      ASETEK SIMSPORTS