Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
08/11/21 

VM-titel og tysk sølv:
Nicklas Nielsen atter verdens bedste
Succes i Tyskland for Martin Andersen
 

Siden sidst

Nicklas Nielsen atter verdens bedste
Nicklas Nielsen har lørdag sammen med holdkammeraterne Alessio Rovera (I) & Francois Perrodo (F) sikret VM i deres Ferrari 488 GTE. Det skete i årets sidste afdeling i klassen GTE Am ved VM i langdistanceløb.
Holdet har i år vundet fire ud af mesterskabets seks afdelinger, inkl. 24-timersløbet på Le Mans i august, og de kan derfor for andet år i træk kalde sig samlet vinder af FIA Endurance Trophy for GTE Am Drivers, mens Nicklas’ team AF Corse vinder titlen FIA Endurance Trophy for GTE Am teams. GTE Am er en af fire kategorier, der samlet udgør FIA World Endurance Championship (WEC).
Læs mere og se highlights her.


(Foto: Marin Clement)

Mens der var dansk succes i GTE Am-klassen, var situationen en anden i klassen GTE Pro. Michael Christensen kæmpede i løbets sidste time en intens kamp for Porsche mod rivalerne fra Ferrari. Danskeren i Porsche # 92 skulle holde den italienske Ferrari # 51 bag sig i mål for at sikre Porsche VM for konstruktører og Michaels holdkammerater Neel Jani/Kevin Estre kørernes mesterskab. Kort før mål kom det til et sammenstød mellem de to, da Ferrarien påkørte Porschen bagfra, og Ferrari kunne efterfølgende vinde og sikre sig VM-titlerne; et resultat, Porsche har appelleret til FIA Court of Appeal. Læs Michaels reaktioner og se highlights her.

I LMP2 kom High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen for andet løb i træk på podiet efter en tredjeplads i LMP2 Pro/Am. I den samlede slutstilling blev det til en fjerdeplads i kategorien, der er indeholdt i LMP2-mesterskabet.

Endelig leverede Mikkel Jensen en flot indsats som gæstekører for et japansk GTE Am-hold, og kørte holdets Ferrari i mål på femtepladsen i klassen. Læs mere her.

Succes i Tyskland
Weekenden bød også på flotte danske resultater i Tyskland. På den korte version af Nürburgring afviklede ADAC finalerne i sine forskellige mesterskaber, og det blev en fin dag for de danske farver.
Martin Andersen sikrede sig lørdag årets første sejr i ADAC TCR og fulgte op med en femteplads søndag for Hyundai Team Engstler. Det rakte til en samlet andenplads; et flot resultat i sin internationale debut.
Læs mere og se highlights her.


(Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk)

I ADAC GT4 hentede den forsvarende mester fra 2020 Nicolaj Møller Madsen en anden- og tredjeplads i de to løb. Det skete sammen med Lukas Schreier i en Porsche 718 Cayman. Samlet sluttede holdet, der ikke har kørt hele mesterskabet, som nr. 13.

 

Det sker

Danskere til Petit Le Mans
Årets sidste afdeling af IMSA WeatherTech Sports Car Championship afvikles den kommende weekend i form af ”nyklassikeren” Petit Le Mans, der køres over 10 timer på banen Road Atlanta. Også her er der mulighed for dansk succes.
I topklassen DPi har Kevin Magnussen og holdkammerat Renger van der Zande stadig mulighed for at slutte i top 3 af mesterskabet for CGR Cadillac, mens Mikkel Jensen og Ben Keating fører LMP 2-klassen inden finalen.

Både Kevin Magnussen og Mikkel Jensen skifter som bekendt til Peugeot som fabrikskører i World Endurance Championships Hypercar-klasse fra 2022.

Tredje dansker i Georgia er Malthe Jakobsen, der er hentet til løbet af et amerikansk LMP3-team. Den unge Thybo har i 2021 deltaget i European Le Mans Series, og sluttede bl.a. på podiet ved afdeling af Road to Le Mans for LMP3 på Le Mans i august.

Der er 42 biler til start i løbet, der kan følges på seriens hjemmeside. Læs mere her.

Finale i spansk Formel 4
De tre danske deltagere i det spanske mesterskab for Formel 4 skal den kommende weekend i aktion for sidste gang denne sæson. Det sker når finalen af mesterskabet afvikles i Barcelona med tre tællende heats. Inden løbet er Sebastian Øgaard på en samlet andenplads efter fire sejre i årets løb, og har et stort forspring til køreren på tredjepladsen. Mesterskabet er dog afgjort til anden side.
For Noah Degnbol og Georg Kelstrup er målet at forsvare deres placeringer i top-10, og samtidig slutte sæsonen af på bedste vis.
Man kan følge begivenhederne på seriens hjemmeside her.