Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Verstappen øger sit forspring

Formel 1 
07/11/21 

Løbet afgjort i første sving
Verstappen vandt, Bottas tabte. Stemningen var stor, sådan som den er i Mexico - altså på et niveau hvor det faktisk kan fornemmes her, halvvejs rundt om Jorden. Men ellers var løbet sådan helt ærligt, kun momentvis spændende.
 

Hos Red Bull havde man set sig sur på Tsunoda, fordi han var kommet i vejen for deres kørere i de sidste sekunder af kvalifikationen. Sådan i fjernsynet så det nu mere ud som Perez bare fulgte efter Tsunoda da han forlod banen, i stedet for at følge banen. De gule flag betød at Verstappen løftede foden fra speederen ganske kortvarigt, men nok til, at han ikke kunne komme i nærheden af pole.

De to Red Bull racere startede derfor som nr. 3 og 4, mens Mercedes racerne holdt på forreste startrække, med Bottas på pole. Det var udgangspunktet for løbet. Bottas kom bedst fra start - i al fald på de første 100 meter, og så blev han presset. På den ene side af Hamilton og på den anden side af Verstappen, der vel lavede årets bedste start. Han kunne simpelthen bremse senere, så da de to Mercedes biler bremsede fortsatte Verstappen og væk var han. Bottas bremsede lidt ekstra for at give plads til Hamilton og blev så ramt af Ricciardo, der allerede inden havde blokeret et hjul. Bottas snurrede rundt - og begge måtte i pit. Bottas eftermiddag blev senere endnu værre, da han også havnede i et elendigt pitstop. Til sidst fik han et ekstra pitstop for at trække hurtigste omgang fra Verstappen. Det lykkedes på sidste omgang. Bottas selv fik ikke glæde af det, da han allerede inden det sidste pitstop, var langt uden for pointene.

Med Verstappen i spidsen, Hamilton på 2. pladsen og Perez som 3'er var løbet afgjort der på 1. omgang. Lidt taktik her og der bragte mod slutningen af løbet Perez i angrebsafstand til Hamilton, men det blev aldrig til andet end et par markeringer.

Udover Bottas/Ricciardo var der et andet uheld på første omgang, der sendte Schumacher og Tsunoda ud af løbet og udløste en SC. Ocon havnede i en sandwich mellem de to, men overlevede selv.

Pierre Gasly kørte et anonymt men fremragende løb og vekslede sin gode startplacering til en fornem 4. plads. På 5. og 6. pladsen kom Ferrari, med Leclerc forrest. Han blev ellers beordret til at lade Sainz komme forbi, for at se om han kunne indhente Gasly, men det kunne han ikke og måtte overlade 5. pladsen til Leclerc.

Vettel havde en fornuftig dag og sluttede på 7. pladsen, foran sin gamle holdkammerat Kimi Räikkönen. Den aldrende finne havde en rigtig god dag i sin Alfa Romeo. Alonso blev nr. 9, mens Lando Norris tog det enlige point som trøstepræmie på, hvad der var en dårlig dag for McLaren.

I VM kampen er Verstappen nu 19 point foran Hamilton. Det lyder af mere, end det i virkeligheden er. Næste løb er i Brasilien om en uge. Vi venter i spænding

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Autódromo Hermanos Rodríguez
  • 07/11/21 - Autódromo Hermanos Rodríguez - Formel 1 - FIA F1
  •