Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Dansk VM-triumf for andet år i træk: Nicklas Nielsen sikrer WEC-mesterskab med Ferrari

FIA WEC 
07/11/21 

World Endurance ChampionshipDen danske Ferrari-fabrikskører, Nicklas Nielsen, sikrede for andet år i træk en VM-titel, da han lørdag aften tog sæsonens fjerde løbssejr i finalen i FIA World Endurance Championship.
 


(Foto: Marin Clement)

Det var med fuld skrue på succes, da Nicklas Nielsen, Francois Perrodo, Alessio Rovera og resten af holdet bag AF Corse Ferrari 488 GTE #83 lørdag aften sikrede sig WEC-sæsonens fjerde løbssejr i Bahrain. Vigtigst af alt lykkedes det samtidig også Ferrari-trekløveret at vinde den prestigefyldte VM-titel i GTE Am-kategorien – og dette for andet år i træk.


(Foto: Marin Clement)

– Jeg er simpelthen så vildt stolt over vores præstation i år! Ikke alene er vi dét team som har sikret flest løbssejre denne sæson. Vi lykkedes også med at vinde 24-timersløbet på Le Mans og har generelt været med i front hele vejen. Alle har leveret en fantastisk indsats, ikke mindst vores hold fra AF Corse, men naturligvis også mine teamkammerater, Francois Perrodo og Alessio Rovera. Jeg er bare så glad for, at vi har nået vores mål om endnu et VM-trofæ, og selvfølgelig er det jo bare smukt at tage titlen i en finale, som vi samtidig også vinder, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Marin Clement)

Nicklas Nielsen og Francois Perrodo vandt også 2020-udgaven af FIA World Endurance Championship i GTE Am-klassen, dengang med Emanuel Collard som tredje kører. Nicklas Nielsen har foruden årets 24-timersløb på Le Mans også vundet 2021-udgaven af 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, ligesom han sikrede GT World Challenge Europe Endurance Cup-mesterskabet samen med Iron Lynx-teamet og Ferrari-kollegerne Alessandro Pier Guidi og Côme Ledogar.


(Foto: Marin Clement)

– Personligt har 2021 været over al forventning. En fabelagtig sæson med nogle af de største sejre, man kan ønske sig i GT-racing. Jeg er meget stolt og beæret. Det bliver svært at overgå, men det er ikke desto mindre dét, som det handler om i den her verden af benhård motorsport.


(Foto: Marin Clement)

– 2022 bliver et nyt og spændende kapitel, når jeg skifter over til LMP2-klassen i VM-serien. Jeg er glad for, at mit skifte til prototyper bliver sammen med AF Corse og mine teamkammerater fra i år, Francois Perrodo og Alessio Rovera. Det er en stor mulighed, som Ferrari har givet mig, og jeg håber naturligvis, at den kan køre mig i stilling til nye muligheder i forhold til Hypercar-programmet i 2023.

Nicklas Nielsen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Se highlights fra 8 timersløbet:

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Sakhir
  • 06/11/21 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •