Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Nicklas Nielsen vinder GTE Am-klassen ved VM

FIA WEC 
07/11/21 

World Endurance ChampionshipLørdag d. 6. november vandt Nicklas Nielsen og holdkammeraterne Alessio Rovera (I) & Francois Perrodo (F) i deres Ferrari 488 GTE årets sidste afdeling af VM i langdistanceløb i klassen GTE Am.
 

Holdet har i år vundet fire ud af mesterskabets seks afdelinger, incl. 24-timers løbet på Le Mans i august, og kan derfor for andet år i træk kalde sig samlet vinder af FIA Endurance Trophy for GTE Am Drivers, mens Nicklas’ team AF Corse vinder titlen FIA Endurance Trophy for GTE Am teams. GTE Am er en af fire kategorier, der samlet udgør FIA World Endurance Championship (WEC).

Teamet dominerede finalen, der blev kørt over 8 timer på Bahrain International Circuit. AF Corse er Ferraris officielle GT-team, og den 24-årige jyde er Danmarks første fabrikskører for ikoniske Ferrari.

I det hele taget har 2021 været et fantastisk år for Nicklas Nielsen. Foruden VM-titlen sikrede han sig tidligere på året sejren i det berømte 24-timers løb for GT3-biler på Spa-Francorchamps i Belgien, som den kun anden dansker gennem tiden. Løbet i Belgien er en del af løbsserien GT World Challenge Europe som danskeren efterfølgende også vandt samlet for Ferrari, denne gang med holdkammeraterne Alessandro Pier Guidi (I) og Come Ledogar (F).

Næste år stiller AF Corse op i prototypeklassen LMP2, der ligeledes er en del af WEC. Det bliver med samme kørebesætning som i år; Nielsen, Perrodo og Rovera.

Nicklas Nielsen er indplaceret ved Team Danmark som eliteatlet, og har været en del af DASU og Team Danmarks elitearbejde siden 2012. I årene i karting frem til 2015 tilhørte han den absolutte verdenselite med store løbssejre og mesterskaber, herunder bronze ved VM. Efter overgangen til bilklasser har han vundet flere løb og titler, herunder samlet sejr i GT-klassen i European Le Mans Series 2019.

I 2020 vandt Nicklas FIA Endurance Trophy for GTE Am Drivers; en sejr der altså blev gentaget i år hvor det også blev til klassesejr på Le Mans.

Dansk Automobil Sports Union ønsker Nicklas tillykke med titlen.

DASU og Team Danmarks talentarbejde støttes af Dansk Metal og Racing for Denmark.

Se mere på FIA:
Ferrari provisionally wins epic battle for GT Manufacturers’ FIA World Endurance Championship
og
Conway, Lopez and Kobayashi Become 2021 FIA World Endurance Drivers Champions After Thrilling Finale in Bahrain

Bo Baltzer Nielsen
Elitechef
Dansk Automobil Sports Union


Se highlights fra 8 timersløbet:

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Sakhir
  • 06/11/21 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •