Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Touring Car Racing Denmark

Nyt team klar til TCR Denmark

TCR Denmark 
04/11/21 

TCR DenmarkDanmark har fået et nyt, stort motorsportshold. Allerede fra næste sæson vil GMB Motorsport være en del af TCR Denmark.
 

Holdets teamchef bliver Casper Elgaard, og det er dermed et velkendt ansigt indenfor dansk motorsport, der skal lede GMB Motorsport. Herudover har de landet en aftale med den dobbelte danske mester i TCR, Kasper H. Jensen, der netop her i oktober vandt TCR Denmark 2021. Fra næste sæson vil han repræsentere GMB Motorsport.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang med det nye samarbejde med GMB Motorsport. Deres målsætninger og tilgang til tingene tiltaler mig rigtig meget, og det, at jeg nu får muligheden for både at køre TCR herhjemme og GT3 i udlandet sammen med Gustav og Casper, bliver kæmpestort!, fortæller Kasper H. Jensen.

Ambitionerne er høje, og målet er at være med helt i toppen af dansk motorsport:

- Jeg har altid drømt om at komme tilbage til udlandet, og at det nu lykkes med et dansk team er ganske enkelt fantastisk. Det, at teamet har en vision om at komme til Le Mans indenfor en årrække, gør det kun endnu bedre, da det altid har været en drøm for mig at komme dertil. Nu er drømmen indenfor rækkevidde. Der skal lyde en stor tak til Birch-familien og Casper Elgaard for, at de tror på, at jeg er den rette til denne opgave, siger Kasper H. Jensen.

Fokus på talentudvikling

Det bliver dog ikke kun de rutinerede racerkørere, som kommer til at repræsentere holdet. GMB Motorsport vil nemlig også fokusere på ungdomskørere og talentudvikling. Et af de unge talenter, som fremadrettet vil køre for det nye danske hold, er 18-årige Gustav Birch. Gustav er en talentfuld ung racerkører, der tidligere har kørt med i Special Saloon Car, og i år afsluttede han sin debutsæson i TCR Denmark med en flot titel som U23-mester.

Herudover har holdet også budt velkommen til Simon Birch Kristensen. Den unge midtjyde er trods sin alder allerede kommet langt i sin motorsportskarriere, og i 2021 blev han nr. 2 i 1600 Challenge.

Teamchefen, Casper Elgaard, ser frem til at arbejde med både erfarne kørere og unge talenter:

- Det er med stor glæde og stolthed, at jeg har fået muligheden for at blive en del af GMB Motorsport. Det har altid været min drøm at få lov til at stå i spidsen for et team, hvor der er stort fokus på talentudvikling. Hos GMB Motorsport er det muligt at gå hele vejen fra gokart til Le Mans, og jeg drømmer mig allerede nu til, at vi forhåbentligt en dag kan have et Le Mans-team, hvor alle kørerne har taget hele vejen igennem vores talentprogram, forklarer teamchef Casper Elgaard.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Gustav Birch
  • Kasper H. Jensen
  • Simon Birch Kristensen
  •      ASETEK SIMSPORTS