Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt - Aaarggh! Nærved og næsten for danskerne!

Diverse 
02/11/21 

Weekenden kan bedst karakteriseres som en lige ved og næsten-en af slagsen. Flere danskere var tæt på det helt store, men måtte nøjes – vi gennemgår her resultaterne fra den forgangne uge og kigger frem mod næste weekends helt store finale.
 


Nicklas Nielsen sluttede på femtepladsen.
(Foto: Clement Marin)

Siden sidst

Femteplads ikke nok
Nicklas Nielsen og holdkammeraterne Perrodo/Rovera kunne have sikret sig titlen som mestre i klassen GTE Am før tid, men en femteplads i næstsidste afdeling af World Endurance Championship (WEC) var ikke nok, da nærmeste konkurrent vandt løbet. I samme klasse kom Mikkel Jensen og hans Ferrari-hold i mål på niendepladsen, mens High Class Racing besatte tiendepladsen i LMP2.
Det var dog nok til at Anders Fjordbach, Dennis Andersen og gæstekører Robert Kubica blev nr. tre i Pro/Am-klassen. Løbet blev kørt i Bahrain.

Se højdepunkterne fra 6-timers løbet her:

Top-ti ved VM
Dansk karting kunne notere to juniorkørere i top-10 ved VM i Spanien, hvilket i sig selv er et fornemt resultat. David Walther og Jonathan Weywadt besatte hhv. fjerde- og ottendepladsen i finalen for OK Junior, men særligt David havde sat næsen op efter mere, da han indtil finalen, som han startede fra pole position, havde domineret begivenhederne i de spanske.
I seniorklassen OK kvalificerede August Therbo sig til finalen, og sluttede som nr. 22.
175 kørere deltog i de to klasser, og foruden ovennævnte danskere var også Freia Normann, Tobias Clausen, Louis Leveau og Mathias Bjerre Jakobsen til start, dog uden at nå finalerne.

Se eller gense finalerne her:

Titel forsvandt to omgange før mål
Conrad Laursen var to omgange fra at sikre sig det prestigefyldte rookie-mesterskab i det italienske F4-mesterskab, der anses for at være det hårdeste i verden. Et spin på næstsidste omgang betød han tabte mesterskabet med et enkelt point til en russer. Resultatet skal ses i lyset af den danske F4-mester fra 2020 ikke deltog i afdeling af mesterskabet tidligere på året på grund af en brækket finger, og derved mistede afgørende points.

Første rally i elbil gennemført
Mikkel Njor/Karsten Isaksen deltog for første gang i det tyske rallymesterskab for elbiler, kaldet ADAC Opel E-rally Cup, hvor alle deltagerne kører i ens Opel Corsa-e Rally biler. Det danske hold sluttede på en samlet ottendeplads. Klassen var en del af ADAC Sachsen Rallye 2021.
Se mere på Mikkels Facebookside her og DASUs Instagram, som danskeren overtog i løbet af weekenden.


High Class Racing i LMP2 med Dennis Andersen og Anders Fjordbach.
(Foto: Xynamic)

Det sker

Finale i Bahrain
Blot en uge efter 6-timers løbet den forgange weekend lægger Bahrain International Circuit atter asfalt til en afdeling af World Endurance Championship. Det sker lørdag når finalen i årets mesterskab afvikles i et løb over 8 timer, og der er fem danskere til start.

Nicklas Nielsen og holdkammerater hos AF Corse #83 har inden løbet en føring på 21 points i klassen GTE Am, og behøver blot en femteplads for at være sikre på titlen. Eneste konkurrent er det britiske Aston Martin-team TF Racing. I GT Pro genforenes Michael Christensen med sin tidligere makker hos Porsche Kevin Estre samt Neel Jani. I LMP2 er High Class Racing med Dennis Andersen og Anders Fjordbach igen sammen med Robert Kubica, og endelig er Mikkel Jensen atter til start for Kessel Racings Ferrari 488 i GTE Am.

Løbet starter kl. 12 dansk tid, og kan følges på Eurosport og TV2.

Læs mere på www.fiawec.com


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Nicklas Nielsen
  • 30/10/21 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •