Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Porsche Carrera Cup: Bastian Buus mistede mesterskab – sluttede som bedste rookie

Porsche
Carrera Cup
Germany 

25/10/21 

Close but no cigar for Bastian Buus, som missede rookiemesterskabet til finalen i Porsche Carrera Cup Deutschland på tyske Hockenheim. Alligevel sluttede den 18-årige danske racerkører som bedste debutant i årets sæson.
 


(Foto: Porsche AG)

Sølle tre point betød, at Bastian Buus netop ikke sikrede sig rookiemesterskabet i 2021-udgaven af Porsche Carrera Cup Deutschland, som blev afgjort i en spændende finale på Hockenheim søndag. Den 18-årige dansker var ellers flyvende i weekendens første løb og var på vej op gennem feltet, da et eksploderet bagdæk krævede en tur i pitlane – desværre til fordel for danskerens nærmeste konkurrent i rookiemesterskabet, som dermed øgede sin føring.


(Foto: Porsche AG)

Da weekendens andet løb blev flaget grønt på den tyske Formel 1-bane var der teknisk set stadig mulighed for et mesterskab for Bastian Buus, om end chancen var lille. Det endte da også med, at danskeren måtte acceptere en andenplads i rookiemesterskabet blot tre point efter vinderen. Men skuffelsen blev overskygget af en stjernepræstation i løbet, hvor Buus for anden gang i sæsonen sluttede på podiet – ikke bare i sin klasse, men generelt.


(Foto: Porsche AG)

– Det er nok den bedste måde at tabe et mesterskab på, hvis man kan sige det sådan. Vi har ikke haft punkteringer hele sæsonen, og at dækket så pludselig eksploderer lige dér, er bare enormt uheldigt. Jeg er sikker på, at mesterskabet havde været hjemme, hvis ikke det var sket. Men sådan er motorsporten. Det er sort uheld, og det kunne lige så vel være sket for en konkurrent, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Porsche AG)

Bastian Buus har sammen med Team Allied-Racing haft en stærk sæsondebut i dét, der betegnes som det hårdeste lokale Porsche Carrera Cup-mesterskab i verden. Danskeren har konstant været med i toppen af feltet, og med to podieplaceringer i det generelle felt har der i samtlige løbsweekender været fokus på den blå Porsche 911 GT3 Cup med startnummer #99 og den karakteristiske gule and på siden.

Og trods Buus placerer sig som toer i rookiemesterskabet, slutter han alligevel som bedste debutant i det generelle mesterskab. Dette skyldes, at de to mesterskaber afgøres med hver sit pointsystem.


(Foto: Porsche AG)

– I det samlede felt har jeg klaret mig bedst blandt alle rookies og slutter på en syvendeplads generelt, hvilket jeg er stolt af. Vi har kæmpet hårdt for resultaterne, og som debuterende team er det nærmest umuligt at køre en perfekt sæson. Vi har til gengæld lært af vores fejl og formået at vende problemerne til resultater undervejs. Selv om vi ikke lykkedes med dét, som vi havde håbet på denne weekend, så synes jeg alligevel, at vi kan tage hjem og lukke sæsonen med en god følelse.


(Foto: Porsche AG)

– Kæmpe tak til alle og enhver på teamet og en særlig stor tak til alle mine mange partnere og sponsorer, som har støttet mig undervejs. Jeg ser virkelig frem til at komme tilbage i sædet og fortsætte vores rejse i 2022.

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Hockenheim
  • 24/10/21 - Hockenheim - Porsche Carrera Cup Germany
  •