Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Megafedt på "en lorteweekend": Bredebro-kører genvinder mesterskab

Super GT
Danmark 

18/10/21 

Super GT DanmarkDet blev en anelse mere spændende, end teamet bag Ole Petersen synes var sjovt. Men trods en sjælden kørerfejl sikrede den 24-årige racerkører fra Bredebro søndag sig sit andet mesterskab i Super GT-serien.
 


Hjelmen var skiftet ud med en guldhat, og Ole Petersen var spontant blevet iført en guldjacket, da han stillede op til første interview efter det genvundne mesterskab.
(Foto: YouTube/Uwe Iwersen)

Han gjorde det første gang sidste år, og søndag eftermiddag gjorde han det igen: 24-årige Ole Petersen vandt for anden gang i sin karriere det danske mesterskab i Super GT-serien.
Mesterskabet kom i hus under en finaleweekend på en plaskvåd bane på Padborg Park, hvor det blev en anelse mere spændende, end teamet omkring den forsvarende og nu altså nybagte mester synes var sjovt.
- Det er megafedt at stå her oven på mildest talt en lorteweekend, lød det spontant fra mesteren, efter at han var kravlet ud af sin vinderbil og var blevet iført guldjakke.

Når enden er god

Inden der var guldkonfetti, guldhatte og guldknus i målområdet, måtte Ole Petersen gå lidt af hvert igennem. Søndagen fik faktisk den værst tænkelige optakt for den forsvarende mester. Efter mere middelmodige tidtagninger om lørdagen, der dog indbragte vigtige mesterskabspoint, lå Ole Petersen i det første af søndagens fire heat på en sikker andenplads. På den regnvåde bane skete så det, der ellers stort set aldrig sker for mesteren. Han ramte ikke bremsepunktet på langsiden, og i stedet for at fortsætte som to'er, måtte han køre den lange omvej gennem pitten og tilbage på banen. Her lå han sidst, men fik alligevel kørt sig op fra nummer 11 til nummer syv. Det skulle vise sig at blive vigtige point.

I anden heat kørte og førte Ole Petersens eneste mesterskabsrival, Christian Sørensen, tidligere Varde nu Århus, atter suverænt, men med en lige så sikker andenplads til Ole Petersen var mesterskabet nu for alvor inden for rækkevidde. Kravet inden årets to sidste finaleheat var simpelt. Kør sikkert, og hold dig blandt de fem første.

Det var præcis det, der skete i dagens næstsidste heat, hvor Ole Petersen trods en strafbane efter en kollision med den tidligere mesterskabs-vinder Kevin Rossel, Vejle, kørte en sikker fjerdeplads i hus, og dermed var mesterskabet og den store pokal hjemme. At han sluttede på femtepladsen i årets sidste heat, og dermed for første gang i denne sæson sluttede en hel løbsweekend uden en top tre placering, havde i sidste ende kun statistisk værdi.

Og hvad skal der nu ske, med to Super GT-mesterskaber på CV'et?
- Vi skulle da gerne køre igen næste år, og hvis der bliver råd, kunne det også være sjovt at køre i udlandet, lyder svaret.

Ole har som eneste Super GT kører 2021 kørt med 60 kg succes ballast i bilen og tilmed hele 4 løbs weekender ud af 7 og 1 med 40 kg
Så det har absolut været svært at kæmpe mod andre der enten ingen vægt havde eller væsentlig mindre.
Det må siges at være en mesterværdigt at kunne vinde trods dette store handicap.

OP Motorsport


Læs mere om:
  • Ole Petersen
  • OP Motorsport
  • Padborg Park
  • 17/10/21 - Padborg Park - Super GT Danmark
  •