Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

To femtepladser afrundede en stærk debutsæson

Danish Endurance
Championship 

18/10/21 

DEC - Danish Endurance ChampionshipSTEP Motorsport sikrede med Silas Rytter bag rattet to femtepladser i Danish Endurance Championship-finalen på Padborg Park. De markerer slutningen på en lærerig og succesfuld debutsæson i motorsport.
 

På trods af en svær start på weekenden fik Silas Rytter det maksimale ud af bilen under til tider vanskelige forhold. Tidtagningen til første løb blev afkortet efter en konkurrents afkørsel, så den nordjyske kører nåede aldrig at sætte en konkurrencedygtig omgangstid. Det rådede han til gengæld bod på i den næste tidtagning, hvor han var sjettehurtigst.

Lørdagens løb blev kørt på tør asfalt, og med Danmarks længste langside kom den lette Ginetta G40 GT5 til kort over for mere motorstærke konkurrenter. Alligevel kunne Silas Rytter køre bilen over målstregen på en flot femteplads i klassen.


To femtepladser afsluttede en flot debutsæson for STEP og Silas Rytter.

Mere imponerende end placeringen var den race pace, som den 16-årige racerkører udviste. Gennem store dele af løbet kørte han nærmest identiske omgangstider, og det lykkedes ham også at slå sin egen personlige banerekord for Padborg Park. Det tyder på at træningen har båret frugt.

Efter en sæson, hvor de fleste løb er blevet afviklet uden publikum på banen, kunne STEP Motorsport søndag byde velkommen til et udvalg af Silas Rytters sponsorer og gæster til motorsportshygge i sandt efterårsvejr. Regnen satte da også sit præg på søndagens heat, hvor Silas igen sikrede sig en femteplads. Forholdene var svære, og flere elementer spillede imod et bedre resultat.

Silas Rytter ser tilbage på en sæson med masser af læring, erfaring og gode oplevelser på de danske baner:

- Det har været en god sæson, og selvom vi har skullet kæmpe mod biler med flere kræfter og bedre vejgreb end os selv, så har vi kørt os til pokaler flere gange. Jeg har haft det sjovt og lært en masse undervejs, så det er jeg godt tilfreds med.


Der blev kæmpet i det våde element i søndagens finale.

Som teamchef har Morten Dons også lært ting undervejs, og han er glad for at se den udvikling, som Silas har gennemgået i sæsonens løb:

- Uanset hvilken erfaring, man ellers har med i bagagen, så lærer man meget af at drive et team målrettet unge talenter. Det har været en god sæson, hvor der er opnået resultater på baggrund af en seriøs indsats og stabil performance. Vi har gennemført alle løb undtagen ét, hvor vi blev påkørt, så det er svært at være utilfreds, siger Morten Dons, som også har positive ord til overs for Silas Rytters overgang fra karting til banesport:

-Det er tydeligt at se hvordan Silas er vokset med opgaven i sæsonens løb. Han har rykket sig flot, og kan han fortsætte dén udvikling, bliver han interessant at følge på de udenlandske baner, siger Morten Dons.

STEP Sports Management


Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • STEP Sports Management
  • Padborg Park
  • 17/10/21 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •