Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Kasper H. Jensen vinder TCR Denmark 2021!

TCR Denmark 
17/10/21 

TCR DenmarkFor andet år i træk er Kasper H. Jensen fra High on Cars Racing by Massive Motorsport mester i TCR Denmark. Den nu dobbelte mester kronede sin titel med en flot finale, hvor han søndag eftermiddag kunne tage det ternede flag i årets sidste finale.
 

Afgørelsen blev imidlertid en hektisk én af slagsen, for flere af udfordrerne bed gevaldigt fra sig hele dagen. Jan Magnussen åbnede i 1. heat med at bringe sig foran netop Kasper H. Jensen i starten, og Magnussen satte sig hurtigt på løbet og endte med at vinde det, mens Kasper H. Jensen med en andenplads sikrede sig mesterskabet før tid.


Guldkonfettien regnede over Padborg Park hele søndagen.

Dermed var kampen om sølvet også helt åben - en kamp, som Michael Markussen endte med at vinde i en bundsolid sæsonfinale for Peugeot-køreren og hans private team, Markussen Racing. Michael Markussen vandt et spændende heat 2 og var en faktor gennem hele søndagens finaleheat, hvor han endte som toer efter den nye mester, Kasper H. Jensen.

Den nu dobbelte mester i TCR Denmark, Kasper H. Jensen, kan se tilbage på et år, hvor han og Massive Motorsport har taget endnu et mesterskab - men uden at teamet konsekvent har været hurtigst i feltet:

- Det var en fantastisk afslutning at runde af med. Vi har bare ramt det hele fuldstændigt rigtigt på bilen i den her weekend. Fantastisk måde at ende sæsonen på, og det har på mange måder været et specielt år, for vi var langt fra altid de hurtigste, forklarer den nye mester, Kasper H. Jensen.


Stor glæde over sølvet: Michael Markussen har gennemført et solidt comeback i serien, og har været stærkt kørende i specielt sæsonens anden halvdel.

Michael Markussen og Markussen Racing er et team, som gennem 2021 virkelig er vokset med opgaven, og med en stærk sæsonfinale fik koldingenseren også sat et flot punktum for sølv-året 2021:

- Vi havde andenpladsen i sigtekornet, og jeg turde ærligt talt ikke håbe på den. Jeg vidste, at Cupra-bilerne med Jan Magnussen og Nicolai Sylvest ville være hurtige, men det lykkedes at kontrollere gamet hele vejen. Jeg kan ikke bede om mere - vi er ovenud tilfredse og har haft en fantastisk sæson, hvor vi virkelig har bygget på i hele teamet.


Jan Magnussen (#23) bød op til duel lige fra start på Padborg Park og tog sejren i søndagens første af tre heats.

Jan Magnussen havde på forhånd afskrevet mulighederne for det samlede mesterskab og gik derfor efter at tage sejre søndag. Det endte med en enkelt sejr og ikke mindst en superspændende duel i finalen, hvor Magnussen endte som treer.

- Jeg er godt tilfreds. Jeg er glad for at teamet kom godt igennem. Vi har i hele teamet mødt rigtig mange udfordringer i løbet af året med uheldene og med at miste en hovedsponsor. Men der er blevet kæmpet benhårdt, og jeg er glad for at vi kunne ende med team-mesterskabet og en pokal, forklarer Magnussen.


Mesterskabsduellen i Trofeo blev så tæt som den kunne. Ét point vandt Michael Carlsen titlen med foran sidste års mester, René Povlsen. Kenn Bach blev nummer tre.

Michael Carlsen Trofeo-mester på yderste mandat

Trofeo-klassen blev helt som ventet en sand neglebider for andet år i træk. Michael Carlsen var på ingen måde godt kørende på Padborg Park, men tog titlen med en margin på bare ét point foran René Povlsen, mens Kenn Bach bliver nummer tre i årets mesterskab.

- Det har været en meget frustrerende weekend for os. Vi fik ikke nogen træning på grund af tekniske fejl, så det var op ad bakke, og det blev lidt mere spændende end det egentligt var. Mesterskabet i Trofeo og en generel sjetteplads er mere end vi turde håbe på, så jeg er meget, meget tilfreds, lyder det fra den nye mester i Trofeo.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Kasper H. Jensen
  • Michael Carlsen
  • Padborg Park
  • 17/10/21 - Padborg Park - TCR Denmark
  •