Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

De sidste langdistancemestre skal findes

Danish Endurance
Championship 

15/10/21 

DEC - Danish Endurance ChampionshipÅrets sidste løb i Danish Endurance Championship køres på Padborg Park
Selv om de første mestre blev fundet ved Night Race på Padborg Park for halvanden måned siden, er meget stadig åbent i Danish Endurance Championship. Forud for weekendens Asetek Finaleløb på Padborg Park mangler man endnu at finde frem til navnene på mesterteamene i tre af de fem divisioner, løbsserien er udskrevet for
 

I ingen af de tre divisioner kan man pege på storfavoritter. I DEC1-divisionen for de effektmæssigt svageste biler har tre teams muligheden for at tage titlen. Blandt de lidt hurtigere biler i DEC2-divisionen har intet mindre fem af de ni teams, der hidtil har været med i år, større eller mindre mulighed for at tage et mesterskab, mens fire teams kæmper om det store trofæ i DEC3-divisionen.


Mere end 25 biler er til start ved finalen i Danish Endurance Championship på Padborg Park
(Foto: Henning Smed)

Det kan godt være, at bilerne i DEC1-divisionen ikke er de hurtigste, men det er her, kampen er tættest. Open Mind Racing med Martin Bertelsen/Marco Schümann, Darup/Albertslund, har således kun to points forspring til Syddjurs med Henrik Thomsen/Rasmus Pedersen, begge Ebeltoft. Og HH Racings forsvarende mestre, Rasmus Holmegaard Hansen/Jesper Holmegaard Holst, Broby/Odense, har stadig en chance.

I DEC2-divisionen er der kun én ting, som på forhånd ligger fast; at mesterholdet kører i en franskbygget bil! Det mesterskabsførende CA Racing samt Dan Agro Racing og Team Far & Sønner stiller nemlig til start i en Peugeot RCZ, mens NP Racing og JBJ Racing har valgt den franskbyggede Mitjet-prototype.


CA Racing med Claus Juul Hansen og Andreas Jaes Hansen ligger i front for DEC2-divisionen. Men bliver presset af bagfra et af bl.a. et par Mitjet-racere
(Foto: Henning Smed)

I DEC3-divisionen har Sally Racing to skud i bøssen. Man indsætter således to identiske Seat Leon TCR-racere med dels Peter Obel/Mikkel Obel, begge Kalundborg, dels Anders Hjort Lund/Bjørn Smidt, Odense, men det er Magnus Holmgaard/Jonas Holmgaard, Silkeborg/Aalborg, som her topper tabellen an med deres Volkswagen Golf TCR.

Det bliver ikke kun mesterskabsopgørene, som tegner til at blive spændende ved Asetek Finaleløbet. Det bliver også kampen om årets to sidste løbssejre, for DEC5-divisionen, hvor man dels oplever de hurtigste biler, dels ofte finder de generelle løbsvindere, tæller denne gang hele seks biler.

Jonas Sejersen, Trige, der i sin Ligier LMP3-prototype vandt et af sæsonens tidligere løb får nu sin debut med bilen på Padborg Park, mens både Ronnie Bremer, Hvidovre, og Christian Ree, København, giver det østrigske KTM-mærke sin debut i Danish Endurance Championship. Valdemar Eriksen Racings hovedperson – Valdemar Eriksen, Nibe – er tilbage bag rattet af den Audi R8 LMS, som han har vundet to løb med, mens en anden international kører – Mikkel O. Pedersen, Struer – teamer op med Lars E. Pedersen, Ringsted, i dennes Porsche 911 GT3 R.

De to løb i Danish Endurance Championship starter henholdsvis lørdag 15.50 og søndag 11.50, og begge løb kan opleves live på youtube.com/supergtdanmark.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 17/10/21 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •