Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Mikkel O. Pedersen: ”Jeg går efter banerekorden!”

Danish Endurance
Championship 

13/10/21 

DEC - Danish Endurance ChampionshipRacerkøreren fra Struer stiller op i Danish Endurance Championships finale
I den kommende weekend afslutter Mikkel O. Pedersen sin racersæson. Det sker, når han deltager i sidste afdeling af Danish Endurance Championship på Padborg Park, hvor han sammen med Lars E. Pedersen skal deltage i de to timelange løb i dennes Porsche 911 GT3-R.
 

”Mesterskabet har vi ikke mulighed for at vinde, men vi går naturligvis efter sejren,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Vi har haft nogle uheld under træningerne, så vi ikke har kunnet stille op i alle løbene, men de fire løb, hvor vi er startet, har vi alle vundet.”


På Padborg Park vil Mikkel O. Pedersen forsøge at slå banerekorden
(Foto: Mads Krabbe)

Racerkøreren fra Struer har dog en klar, personlig målsætning for weekenden.
”Jeg går efter banerekorden,” siger han. Banerekorden i Danish Endurance Championship lyder på 58,423 sekund for en omgang, mens den absolutte banerekord hedder 58,076 sekund. ”Vi havde en testdag med bilen på banen tidligere i år. Her kørte jeg to omgange for at sætte en referencetid for Lars, og jeg kørte 58 rent. Nu skal vi drille Valdemar Eriksen, der kører i den hurtige Audi R8 LMS GT3.”

Mikkel O. Pedersen ankommer til Sønderjylland med fart i kroppen. I sidste weekend deltog han i finalen i GT World Challenge Europe på Formel 1-banen ved Barcelona, hvor han sammen med Romain Dumas og Andrea Rizzoli blev nummer 19 ud af de 45 startende mandskaber.

”Det var ikke lige det resultat, vi havde håbet på, for det tegnede ellers til at blive en god weekend,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Dinamic Motorsport havde givet os en bil, teamet havde indsat i en anden løbsserie, og under fredagstræningen kunne vi virkelig mærke, at der var mere power i den bil. Nu er vi med, tænkte vi. Men da der blev fundet olie i kølervandet, blev vi nødt til at skifte til en reservemotor. Den havde været i brug i vores søsterbil, men var blevet sat til side, og det var der en grund til. Vi manglede fire tiendedel ned ad langsiden.”

Alligevel kunne Mikkel O. Pedersen forlade Spanien med et smil på læben. ”Min teamkammerat Romain er jo tidligere Le Mans-vinder, så min målsætning er altid at forsøge at køre op med hans omgangstider. Jeg endte med at være et par tiendedele hurtigere end ham,” siger Mikkel O. Pedersen.

Begge weekendens løb på Padborg Park i Danish Endurance Championship strækker sig over en time. Lørdagens løb starter 16.50, søndagens løb 11.50. Løbene streames live på youtube.com/supergtdanmark.

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Padborg Park
  • 17/10/21 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •