Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Yokohama SuperCup mestrene fundet på FDM Jyllandsringen

SuperCup 
06/10/21 

Alle Yokohama SuperCup 2021 mestrene blev fundet på FDM Jyllandsringen, på en vejrmæssig udfordrende søndag.
 

Ingen af de tre mesterskaber var afgjort før weekenden, og det skulle gå helt indtil målflaget, i sæsonens allersidste heat, inden vi kunne sætte navne på.

Thue Henriksen kom til weekenden som førende i det generelle Yokohama SuperCup mesterskab, mens Tom Jørgensen var ene mand i front af Oldboysmesterskabet, mens han delte førstepladsen med Michael Holm i Yokohama SuperCup 200 mesterskabet.

Både Henriksen og Jørgensen var BMW kørere, og med regnvejr over den midtjyske bane, var det ikke nødvendigvis en fordel for dem, i kampen mod alle de forhjulstrukne konkurrenter.


3 mand bred gennem Sving 1 på første omgang – Michael Blom (40) på ydersiden, Morten Christensen (111) i midten af sandwichen, og Rene Sevel Andersen (295) på indersiden.
(Foto: JJ Media)

Lørdagens eneste programpunkt var Tidtagningen, som skulle køres på en allerede regnvåd bane. Her var det dog ikke baghjulstrækkerne, som var i problemer. Det skulle i stedet bliver 2x Morten, med efternavnet Christensen og Lundgaard. De to kørere fik bremset lidt for sent i Sving 1 – for øvrigt helt uafhængig af hinanden – og endte i sandfanget, så der måtte Safety Car på banen hele to gange, for at få bilerne trukket i sikkerhed.

Det gav kun få omgange til de 13 andre deltagere, inden de 20 minutter var gået. Her lykkedes det Jens Kristoffersen at sætte hurtigste tid af alle, på den allersidste flyvende omgang i kvalifikationen. Martin Sørensen viste dog, at BMW’er også kan køre hurtigt i regnvejr, ved at sætte den næsthurtigste tid af alle, foran den afgående mester, Tino Vang Jørgensen. Blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne, var det Henrik Have Jakobsen, der satte den hurtigste tid af alle, foran Michael Holm og Rene Sevel Andersen.

Herefter havde kørerne godt 24 timer, inden de skulle på banen igen.


Tom Jørgensen (217) havde en forrygende duel med Rene Sevel Andersen (265) og Anders Lundgaard (224) i Heat 3. Det blev de to baghjulstrækkere, som slog forhjulstrukne Lundgaard.
(Foto: JJ Media)

Vejret var bestemt ikke blev bedre henover natten, så alle kørerne kunne beholde regndækkene på bilerne.

Det blev en lettere kaotisk start, da der var kontakt mellem Martin Sørensen og Tino Vang Jørgensen i Sving 2, hvilket gjorde at Sørensen holdt på tværs af banen. Her måtte Lars Christensen undvige ud i sandfanget, for ikke at ramme ham, ligesom adskillige andre kørere blev opholdt og/eller måtte undvige. Det udløste en Safety Car periode, så Christensen kunne blive fisket ud af sandet, og herefter kunne heatet fortsætte for fuld fart.


Martin Sørensen havde godt med fart på i kvalifikationen, men sidenhen gjorde kontakt med efterfølgende spin, og fugt i elektronikken livet besværligt for ham.
(Foto: JJ Media)

Jens Kristoffersen fik hurtigt slået et hul til forfølgerne, mens først Tino Vang Jørgensen og Thue Henriksen, og siden hen Tino Vang og Oliver Rømer kæmpede hårdt omkring 3. pladsen gennem løbet. Henriksen måtte også se sig overhalet af Morten Christensen, som var flyvende i heatet, og satte løbets hurtigste omgang, på trods af at han sluttede på 4. pladsen – godt et sekund fra P2. Men det var Kristoffersen der vandt heat 1, foran Vang Jørgensen og Rømer.

Blandt Oldboyskørerne var der en god dyst mellem Tom Jørgensen og Michael Holm, som kæmpede gennem en stor del af heatet. Jørgensen blev dog dømt for at have overhalet i Gul Flagzone, og skulle derfor tage en 10 sekunders Stop & Go straf. Så det var Michael Holm, der krydsede målstregen først, foran Anders Lundgaard, mens Tom Jørgensen sluttede 3’er blandt Oldboyskørerne.


Morten Lundgaard måtte trække sig fra weekenden, efter første omgang af løb 2. Hvad teamet først troede, var en knækket trækaksel, viste sig at være noget inde i gearkassen, som ikke lige kunne fikses på få timer.
(Foto: JJ Media)

Blandt Yokohama SuperCup 200 fik Rene Sevel Andersen en god start, og havde føringen i de første omgange, inden Henrik Have Jakobsen fik has på ham. Ydermere kom Michael Holm også forbi Rene Sevel, så slutresultatet blev Jakobsen, Holm og Sevel.

Heat 2 skulle startes med Michael Holm på Pole Position, da han sluttede på den generelle ottendeplads i Heat 1. Martin Sørensen skulle starte toer, mens Henrik Have Jakobsen skulle starte treer.

Det hele skiftede dog rundt i løbet af den første omgang, da Tino Vang Jørgensen var gået i front af løbet, foran Morten Christensen og Martin Sørensen. Sørensen måtte dog køre i pit, da hans motor fik en masse udsættere – hvilket teamet umiddelbart lokaliserede til fugt i det elektriske system. Samtidig var Morten Christensen gået i føring af løbet, mens Tino Vang kom under hårdt pres fra Oliver Rømer. Christensen holdt føringen helt til målflaget, mens Vang Jørgensen måtte afgive 2. pladsen på allersidste omgang til Rømer, som kom forbi i den første del af Hesteskoen.


Tino Vang Jørgensen (22) og Oliver Rømer (31) havde en fantastisk duel omkring 2. pladsen i heat 2 – en placering som han måtte afgive til Rømer på allersidste omgang.
(Foto: JJ Media)

Der var ikke meget kamp om sejren i Yokohama SuperCup 200, hvor Henrik Have Jakobsen hurtigt stak af sted, og fik slået et komfortablet hul til Michael Holm, som kom i mål på andenpladsen, godt et par sekunder foran Tom Jørgensen på 3. pladsen. Jørgensen havde haft en løbslang duel med Rene Sevel Andersen, men det var den røde, hvide og blå BMW som slog den kridhvide BMW i den kamp – men kun med 0,193 sekund.

Blandt Oldboyskørerne, var det ligeledes Holm foran Jørgensen, mens Anders Lundgaard kørte endnu en 3. plads hjem, foran Lars Christensen.


Thue Henriksen (68) og Jens Kristoffersen (32) har kæmpet om mesterskabet gennem hele sæsonen – nogle gange med den ene, og andre gange med den anden som forreste kører.
(Foto: JJ Media)

Tom Jørgensen havde æren af at start på Pole til sæsonens allersidste heat, foran Michael Holm og Henrik Have Jakobsen – altså tre Yokohama SuperCup 200 kørere.

Selvom regnvejret var taget til, kunne de knap så effektfulde biler intet stille op mod Thue Henriksen, der tog føringen af løbet på første omgang. Først blev han presset af Tino Vang Jørgensen, og sidenhen af Morten Christensen. Halvvejs gennem løbet måtte han afgive føringen til Christensen, og et par omgange senere, var det ved at gå helt galt for Henriksen, som var en kort tur gennem sandkassen, og dermed også mistede 2. pladsen i løbet. Men vejrforholdene var meget svære, hvor flere af kørerne også døjede med duggede ruder på bilerne, samtidig med en masse spray fra regndækkene.

Så Morten Christensen kunne køre weekendens 2. sejr i hus, foran Tino Vang Jørgensen, men Jens Kristoffersen tog den sidste podieplads.


Jens Jensen (86) var for første gang ude i den nyindkøbte Peugeot 307, og regnvejr med dug til følge på både forrude og briller, gjorde bestemt ikke debuten nemmere.
(Foto: JJ Media)

Henrik Have Jakobsen lavede hattrick i Yokohama SuperCup 200, og henviste Michael Holm og Rene Sevel Andersen til 2. og 3. pladsen. Holm og Sevel kom dog ikke sovende til de pladser, og var undervejs hårdt presset af Anders Lundgaard og Tom Jørgensen, inden de to førstnævnte kunne stikke af. Til gengæld blev Jørgensen og Lundgaard hen mod slutningen hentet af Jens Jensen, hvor afstanden mellem de tre biler bølgede frem og tilbage, og endte med et par sekunder fra hinanden ved målflaget.

I Oldboysmesterskabet tog Holm weekendens 3. sejr ud af 3 mulige, med Tom Jørgensen på 2. pladsen, og Anders Lundgaard på 3. pladsen – men altså ikke uden hård kamp mellem de tre kombattanter.


Efter besøget i sandkassen i kvalifikationen, var en løs forlygte i heat 1 det eneste problem for Morten Christensen, som var flyvende i regnvejret.
(Foto: JJ Media)

Michael Holm kunne herefter kalde sig Oldboysmester i Yokohama SuperCup 2021, foran Tom Jørgensen, og med Lars Christensen på 3. pladsen.

I Yokohama SuperCup 200 var det ligeledes Michael Holm, foran Tom Jørgensen, men med Claus Møller Jensen på 3. pladsen. Honda S2000 køreren var dog ikke til stede ved finaleweekenden, men havde sikret sig nok point på kontoen, til at kunne forsvare den hele vejen.


Det var primært denne vinkel, at Yokohama SuperCup 200 konkurrenterne så Henrik Have Jakobsen fra. Selvom han havde proppet den gamle, svagere motor i Lexus IS200 raceren, havde han stadig god fart på.
(Foto: JJ Media)

Jeff Nigel Lyngø-Grosen er vinder af årets Rookiemesterskab, selvom bilen desværre ikke var køreklar til sæsonafslutningen, efter hans uheld i forbindelse med Grand Prix Danmark.

Jens Kristoffersen kom til weekenden som 2’er i det generelle Yokohama SuperCup mesterskab, men tog hele tiden point fra Thue Henriksen, så Kristoffersen var gået i front af mesterskabet, inden sidste heat skulle køres. Det var måske også derfor at Henriksen pressede ekstra hårdt i finaleheatet, i forsøget på at generobre føringen – men det sluttede altså med Jens Kristoffersen som ny mester i klassen, foran Thue Henriksen, og med Tino Vang Jørgensen på 3. pladsen.


Jeff Nigel Lyngø-Grosen – Rookiemester i Yokohama SuperCup 2021.
(Foto: JJ Media)

Dermed er en forrygende tæt Yokohama SuperCup sæson slut. Mesterskabsføringerne har bølget frem og tilbage gennem de 5 løbsweekender, og med mesterskaberne først afgjort ved målflaget i sæsonens allersidste heat.

Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup har allerede en aftale med Yokohama igen for 2022 sæsonen, hvilket bliver klassens 10 års jubilæum. Så vi kan slet ikke vente til foråret begynder at melde sig, og vi alle sammen skal på asfaltbanerne igen, til en ny sæson.

Der skal lyde en kæmpe tak til banerne, for at tage godt imod os i år, og til alle de frivillige officials på banerne – for uden jer, ville der ikke kunne køres racerløb.


Michael Holm – Yokohama SuperCup 200 samt Oldboysmester 2021.
(Foto: JJ Media)

Tak til de i alt 26 kørere, som har været på banen i løbet af 2021 sæsonen. Især Yokohama SuperCup 200 har været en kæmpe succes, hvor hele 17 kørere har deltaget ved mindst en afdeling. Der skal lyde en stor til alle jer, som har deltaget, og vi håber på at se jer alle sammen igen næste år, plus der allerede har været interesse fra flere nye kørere, som kunne tænke sig at prøve kræfter med klassen.


Jens Kristoffersen – Yokohama SuperCup mester 2021.
(Foto: JJ Media)

Vi ses i 2022!

Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Kristoffersen
  • Michael Holm
  • Jyllandsringen
  • 03/10/21 - Jyllandsringen - SuperCup
  •