Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
04/10/21 

Christian Rasmussen tager stort skridt mod INDYCAR
Bastian overtager rookie-føring
Mads Hoe dansk formelmester
Gode danske resultater i Jerez
Lige ved og næsten i DKM
Gæstevisit i USA
Sejr til Fjordbach
 


(Foto: Gavin Baker Photography / Road to Indy)

Siden sidst

Christian Rasmussen tager stort skridt mod INDYCAR
Med en sejr lørdag og tredjeplads søndag i sidste runde af løbsserien Indy Pro 2000 sikrede Christian Rasmussen sig den samlede sejr i mesterskabet. Indy Pro er en del af programmet ”Road to Indy” i USA, der dækker over en talenttrappe hvor slutmålet er deltagelse i INDYCAR SERIES – amerikanernes svar på Formel 1.
Trappen består af fire trin: 1. US F2000, 2. Indy Pro 2000, 3. Indy Light og 4. IndyCar. Sidste sæson vandt Christian US F2000 og nu altså næste trin Indy Pro. Det særlige ved ovenstående program er at vinderen vinder et stort beløb der skal anvendes til at finansiere indtræden i næste kategori. Således vinder Christian Rasmussen et legat, der dækker hovedparten af budgettet for Indy Light i 2022.
Christian Rasmussen er 21 år, og bosat i Dragør. Han er tidligere vinder af Dansk Super Kart for juniorer, og tog to læreår i hjemlig formelsport i 2016 – 17, før han i 2018 rykkede teltpælene op og tog til USA for at forfølge ”The American Dream”.
Siden 2016 har han været en del af DASU og Team Danmarks talentprogram, og har status af Eliteatlet ved Team Danmark. Foruden sine personlige sponsorer har Christian de sidste fire år modtaget økonomisk støtte fra DASU og Team Danmark, samt DASUs samarbejdspartner Dansk Metal.
Sideløbende med den sportslige karriere har Christian Rasmussen gjort brug af Team Danmarks forlængede uddannelsesforløb og blev i 2019 student ved CBS i København.
Se også christianrasmussen.com og indypro2000.com/news.
Lyt også med på podcast med Christian Rasmussen her.

Bastian overtager rookie-føring
Bastian Buus fortsatte sin opadgående formkurve da næstsidste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland blev afviklet på Sachsenring i weekenden. Den unge sydjyde blev bedste rookie i de to afdelinger, og overtager dermed den samlede føring i det prestigefyldte mesterskab, der ofte er vejen til en fremtid som fabrikskører for netop Porsche. I den overordnede stilling er han P7 inden sidste afdeling, der køres på Hockenheim.
I løbet for ADAC TCR hentede Martin Andersen en anden- og en fjerdeplads i rundens to løb.
Læs mere på seriens hjemmeside her.

Mads Hoe dansk formelmester
Efter sidste afdeling af DM for Formel 4/5 kunne Mads Hoe kåres som vinder af F5, og samtidig samlet vinder af det kombinerede mesterskab. På trods af tre sejre i weekendens løb til den 14-årige komet Noah Strømsted kunne han ikke indhente Hoe, men kunne glæde sig over at være sejrherre i F4, foran Emerson Jr. Fittipaldi.
Læs mere her.
Formel 4 blev kørt ved SUVO-finalen på FDM Jyllandringen, hvor også TCR bl.a. kørte.

Gode danske resultater i Jerez
Næstsidste afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab blev kørt på den tidligere Formel 1-bane i Jerez, beliggende i det sydlige Spanien. De tre danske deltagere scorede alle points, og er fortsat i top-10 i den samlede stilling inden finaleløbet i Barcelona. Placeringerne er P2 (Sebastian Øgaard), P8 (Noah Degnbol) og P10 (Georg Kelstrup).
Se mere på seriens hjemmeside her.

Lige ved og næsten i DKM
På trods af flere danske topresultater i sidste runde af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) lykkedes det lige nøjagtig ikke nogen af de danske kørere at klemme sig ind i top-3 i slutresultatet I seniorklassen OK sluttede Elias Olsen på en samlet fjerdeplads, og det samme var tilfældet i OK Junior, hvor Jonathan Weywadt ligeledes blev P4.
Tjek de øvrige danske placeringer på DKM’s hjemmeside her.

Gæstevisit i USA
Dennis Lind gæsteoptrådte i næstsidste runde af den amerikanske udgave af GT World Challenge på selveste Sebring. Dennis og hans holdkammerat Giacomo Altoe kom i mål på anden- og fjerdepladsen i de to løb for Lamborghini-teamet TR3 Racing.

Sejr til Fjordbach
Efter sidste runde af det nye mesterskab for GT2-racere kunne Anders Fjordbach lade sig hylde som samlet vinder af Pro/Am sammen med amerikaneren Mark Patterson.


Mads Hoe blev dansk Formel 4-mester 2021
(Foto: Boxengasse.dk)

 

Det sker

Ny titel til Nicklas?
Nicklas Nielsen har indtil nu haft en fantastisk sæson 2021; bl.a. med samlet sejr i Spa 24 Hours og klassesejr på Le Mans. Den kommende weekend kan den danske Ferrari-fabrikskører så føje endnu en triumf til sit c.v. Det sker hvis han sammen med sine medkørere Alessandro Pier Guidi og Come Ledogar kan forsvare holdets samlede føring i GT World Challenge Europe for GT3-biler.
Finalen afvikles i Barcelona, og har adskillige danskere til start. Foruden Nicklas gælder det de faste deltagere Nicolai Kjærgaard, Mikkel O. Pedersen og Valdemar Eriksen, men også Michelle Gatting og hendes Iron Lynx holdkammerater er til start, ligesom Bastian Buus laver endnu en gæsteoptræden for Porsche.
Begivenhederne kan følges på seriens hjemmeside her.
I rammeprogrammet til GT3-løbet afvikles sidste afdeling af European GT4 Series, ligeledes med dansk deltagelse i form af Alexander Hartvig, Nicolaj Møller Madsen og Henrik Pedersen.

Conrad i rookie-fight
Med to runder tilbage er Conrad Laursen involveret i en tæt kamp om rookie-mesterskabet i det italienske Formel 4-mesterskab. Den første af disse runder afvikles den kommende weekend på Mugello-banen, og den danske F4-mester fra 2020 er inden løbet kun få points efter den førende rookie. I den samlede stilling er han P9.
Følg med på seriens hjemmeside her.

 

Hør podcast med Emerson Fittipaldi
Denne udgave af podcasten Det ternede flag har besøg af en helt særlig duo. Den dobbelte verdensmester i Formel 1, dobbelt vinder af det legendariske Indy 500 og mester i CART Emerson Fittipaldi har i 2021 været at finde på de danske racerbaner. Årsagen er, at den levende legendes 14-årige søn Emerson jr. er deltager i det danske F4-mesterskab – et mesterskab, der de senere år har tiltrukket sig adskillige udenlandske talenter, der har fået deres debuter i racerbiler.
I denne podcast hører vi til brasilianernes valg af Danmark som sted for Emerson jr. debut i racerbiler, hvorfor lille Danmark er et godt sted at lære at køre racerbil og hvordan deres oplevelser har været i løbet af sæsonen sammen med blandt andet Fittipaldis team i det danske, FSP.
Læs mere og lyt med på podcasten med verdensstjernen her.


Læs mere om:
 • Alexander Hartvig
 • Anders Fjordbach
 • Bastian Buus
 • Christian Rasmussen
 • Conrad Laursen
 • Dennis Lind
 • Mads V. Hoe
 • Nicklas Nielsen
 • Nicolaj Møller Madsen
 • Kæmpetriumf: Stortalentet Christian Rasmussen vinder Indy-serie
 • Mads Hoe blev mester - men Strømsted løb med opmærksomheden
 •