Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy Pro 2000

Kæmpetriumf: Stortalentet Christian Rasmussen vinder Indy-serie

Indy Pro 2000 
02/10/21 

Se med på Youtube lørdag aften kl. 19.10
Den danske racerkører lever op til favoritværdigheden og vinder dette års Indy Pro 2000, hvis blot han stiller til start til søndagens 18. og sidste løb i serien. Med sejren følger et scholarship, som sikrer den ambitiøse dansker en plads i næste års Indy Lights – allersidste skridt inden selve IndyCar.
 


(Foto: Road To Indy)

For anden sæson i træk kan den fartglade dansker kalde sig vinder af en Indy-serie, efter han lørdag aften dansk tid i teorien sikrede sig førstepladsen i årets Indy Pro 2000, pendanten til Formel 3. Christian Rasmussen vandt også sidste sæsons USF2000. Dermed tager Christian Rasmussen et stort skridt mod drømmen om en fremtid i IndyCar – amerikanernes svar på Formel 1.

Christian Rasmussen var lørdag aften suveræn og vandt løbet, hvilket sikrer ham nok point til at holde konkurrenterne bag sig i den samlede stilling. Dermed skal danskeren blot møde op til søndagens løb for at kunne kalde sig officiel vinder. Christian Rasmussen startede i anden position.

”Det har været en intens sæson mod en masse gode konkurrenter. At jeg vinder i min første sæson i Indy Pro 2000, er noget af en bedrift, og jeg er meget glad. Jeg ser virkelig frem til næste år,” udtaler Christian Rasmussen.


(Foto: Road To Indy)

Vejen mod IndyCar
Christian Rasmussen gik også ind til weekenden som klar favorit efter at have oparbejdet sig en føring på hele 392 point, mens nærmeste konkurrent, amerikaneren Brandon Eeves, stod noteret for 347 point. Racerkøreren fra Dragør har da også gennem sæsonen været garant for imponerende kørsel og vundet hele seks løb.

Det 17. løb blev afholdt i Lexington, Ohio på det 3,6 kilometer lange anlæg, Mid-Ohio Sports Car Course, hvor Christian Rasmussen også flere gange tidligere har vundet og kunnet stille sig øverst på podiet. Hvis sejren ikke var blevet hevet hjem lørdag aften, ville danskeren have haft endnu en mulighed søndag aften, hvor det 18. løb afholdes på samme bane.

Det løb bliver uden reel betydning for Christian Rasmussen, som i stedet kan nyde sejren og se frem til en tilværelse i Indy Lights fra næste sæson. Med sejren følger nemlig et scholarship, som kan finansiere næste skridt op ad karrierestigen.


(Foto: Road To Indy)

Indy Lights er rækken lige under IndyCar, og en tilstedeværelse her vil forhåbentligt give en masse erfaring og betyde, at vi i inden for en årrække kan følge Christian Rasmussen i IndyCar. Christian Rasmussen kan følges her på Instagram, Twitter og Facebook.

Mads Birkekær
Geelmuyden Kiese


Følg med på Road To Indy TV - Youtube søndag aften kl. 19.10
Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  •