Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rotax Senior

Milan Rytter er dansk Rotax Senior-mester - i første forsøg

Rotax
Senior 

01/10/21 

Der er højoktan i blodet på Milan Rytter. Det må være den mest sandsynlige forklaring på de imponerende resultater, den 14-årige sæbynit har præsteret i sin debutsæson i den "store" Rotax-gokartklasse. Efter weekendens løb på Midtjysk Karting Bane ved Ikast er den nordjyske racer dansk mester i Rotax Senior-klassen.
 

Forud for finaleweekenden havde Milan et forspring på 85 point til nærmeste konkurrent, men med en potentiel maksimumscore på 500 point var sejren alt andet end sikker. En god kvalifikation og stabil kørsel i de indledende heat var med til at sikre mesterskabet, selvom det ikke blev til sejre.


Milan leverede en solid indsats i DM-finalen.
(Foto: Boxengasse)

Milan selv er i sagens natur godt tilfreds med udfaldet af sin debutsæson i Rotax Senior-klassen:

- Det er super fedt at have vundet mesterskabet! Farten har været der hele sæsonen, og samtidig har jeg været heldig at gå fri af de store tekniske problemer, så det hele har bare passet sammen. Jeg er glad for den support, jeg har fået fra RS Competition og min mekaniker, Lasse Poulsen, i løbet af sæsonen - det har været en god hjælp på vejen til mesterskabet, fortæller den 14-årige mester, som er én af de yngste vindere af Rotax Senior-klassen nogensinde.


Dansk mester 2021 i Rotax Senior - Milan Rytter.
(Foto: Boxengasse)

Reglementet foreskriver nemlig, at man først kan deltage i klassen i det kalenderår, hvor man fylder 15 år. Og da Milan først har fødselsdag i december måned, har han stadig til gode at fejre sin 15 års fødselsdag.

- Det har været en fed udfordring at være oppe mod ældre og mere erfarne kørere. Jeg har helt sikkert skullet kæmpe for hvert et point, og det gør også at jeg sætter endnu mere pris på at have vundet mesterskabet, fortæller Milan Rytter.

Hvad næste sæson skal byde på, vil tiden vise. Først skal sejren nydes og fejres.

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Milan Rytter
  •