Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy Pro 2000

Christian Rasmussen kan vinde IndyCar-serie i weekenden

Indy Pro 2000 
30/09/21 

Den 21-årige danske racerkører kan i weekenden vinde sæsonens Indy Pro 2000 i USA. En sejr vil betyde, at den hurtige dansker rykker et skridt nærmere drømmen om at køre IndyCar.
 

I weekenden afgøres årets Indy Pro 2000-serie, når det 17. og 18. løb køres i Lexington, Ohio. Stortalentet Christian Rasmussen har haft en forrygende sæson og fører forud for de to løb den samlede stilling. Indy Pro 2000 er rangeret som den tredjehøjeste klasse i vejen til IndyCar, der kan kategoriseres som det amerikanske svar på Formel 1.


(Foto: Road To Indy)

Hvis det lykkes den dygtige racerkører fra Dragør at vinde Indy Pro 2000, vil han være sikret et stipendium, der kan finansiere vejen op ad rangstigen. En sejr vil derfor indebære, at Christian Rasmussen fra 2022 kan se frem til en tilværelse som racerkører i Indy Lights. I så fald vil den ambitiøse dansker kun være et skridt fra den ultimative drøm om at køre IndyCar.

”Målet har hele tiden været på sigt at indtræde i IndyCar, og med en sejr i weekenden er jeg klar til næste step og vil dermed være endnu tættere på toppen af amerikansk motorsport,” fortæller Christian Rasmussen, der ser frem til weekendens løb og er positiv forud for afgørelsen i Ohio.

Gode erfaringer med banen

Christian Rasmussen har tidligere haft gode oplevelser på det 3,6 kilometer lange anlæg, Mid-Ohio Sports Car Course. Tidligere på sæsonen vandt han nemlig løb nr. 11 på banen, mens det sidste år også blev til sejre på banen.

”Jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til at få et godt resultat i weekenden og dermed slutte øverst på podiet. De to løb afholdes på en bane, hvor jeg har været meget stærk og skabt gode resultater. Både i denne sæson og sidste år, har jeg hevet nogle gode og vigtige sejre med hjem fra Ohio,” fortsætter en spændt Christian Rasmussen.

Christian Rasmussen, der sidste år blev den første dansker til at vinde en formelserie i USA, da han vandt U.S. F2000, har trænet på højtryk hjemme på Amager, og han føler sig rigtig godt forberedt inden afgørelsens time.


(Foto: Road To Indy)

Kan afgøres allerede lørdag

Inden lørdagens løb står Christian Rasmussen noteret for 392 point, mens nærmeste konkurrent, amerikaneren Braden Eves, følger efter med 347 point. Hvis alt går vel, kan danskeren allerede lørdag efter næstsidste løb kalde sig samlet vinder af Indy Pro 2000.

Fredag den 1. oktober er der træning på banen. Lørdagens løb skydes i gang klokken 20:05 dansk tid, mens det sidste løb søndag indledes klokken 19:10 dansk tid.

Hele weekendens motorløb og Indy Pro 2000 kan følges på: https://www.indypro2000.com/results/live-timing

Christian Rasmussen kan følges her på Instagram, Twitter og Facebook.

Mads Birkekær
Geelmuyden Kiese


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  • Mid-Ohio
  •