Sejr, podier og meget mere om de danske talenter i motorsportens verden!

Frederik Vesti
(Foto: Dutch Photo Agency)

Siden sidst

Podie i Sochi

Frederik Vesti sluttede sæsonen i FIA Formula 3 Championship med manér, da han i søndagens finale kørte sig til en fornem andenplads i Sochi. I 2021 har Mercedes-junioren hentet fem podiepladser; heraf en sejr i Østrig. Samlet blev det til en fjerdeplads. Oliver Rasmussen kørte sit hidtil bedste løb i klassen, men fik desværre en tidsstraf der kostede en plads i top-10.

I FIA Formula 2 Championship hentede Christian Lundgaard to pointgivende placeringer. Desværre betød kraftig regn lørdag at både F2 og F3 fik aflyst et af de to sprintløb.
Mens F3 nu er afsluttet venter der stadig to afdelinger af F2.

Læs mere om Frederik Vestis løb her og Christian Lundgaards løb her, hvor du også kan se highlights.

Sejr på Nordschleife

I årets ottende afdeling af Nürburgring Langstrecken-Serie blev der skrevet motorsportshistorie. Nicki Thiim vandt sammen med belgiske Martin, men det har sønderjyden prøvet før. Det nye består i, at det er første gang Aston Martin (Vantage GT3) vinder et løb i serien generelt.

Løbets anden danske favorit Michael Christensen havde til gengæld uheld. Vinderen af dette års 24 Stunden på banen delte bil med tyske Ammermüller, men teamet måtte udgå efter en punktering.

Omkring et halvt dusin danskere deltog, se den samlede resultatliste her.

Nyt podie til Kevin

Også i USA markerede danske racerkørere sig fornemt den forgange weekend. Sammen med Renger van der Zande kom Kevin Magnussen i mål på andenpladsen i gadeløbet i Long Beach, Californien. Det er CGR Cadillac-teamets tredje podieplacering i træk i WeatherTech Sportscar Championship.
Der resterer nu blot en enkelt afdeling af mesterskabet.

Læs mere på imsa.com

Frederik udbygger føring i GT Open

Næstsidste afdeling af løbsserien International GT Open blev kørt på Monza. Med en anden- og en tredjeplads i weekendens to løb udbyggede Frederik Schandorff og holdkammerat Beretta deres samlede føring, og Lamborghini-holdet er nu meget tæt på den samlede sejr.

Læs mere og se highlights her.

Årets bedste til Buus

Ligeledes på Monza scorede 18-årige Bastian Buus sæsonens bedste resultat, da han kom i mål som P3 og P5 i weekendens to tællende løb i Porsche Carrera Cup Deutschland. Det er sæsonens første podieplads til Team Danmark-talentet, og bringer ham tæt på den førende i klassens rookie-mesterskab.
Løbet på Monza var erstatning for tidligere aflyst runde på Nürburgring.

Læs mere og se løbene her.

Maxime Martin og Nicki Thiim på podiet.
(Foto: Jan Brucke/VLN)

Det sker

High Noon i Ohio!

Den kommende weekend er det for alvor afgørelsens time for Christian Rasmussen. På spil er førstepladsen og ca. USD 700.000 der tilfalder den samlede vinder af klassen Indy Pro 2000. Christian har ført mesterskabet hele sæsonen, og har inden løbet på Mid-Ohio Sports Car Course et forspring på 18 points til nærmeste konkurrent, amerikaneren Braden Eves.

Der køres to løb, og der er 66 points på spil. Også kørerne på tredje- til femtepladsen har en teoretisk mulighed for at vinde mesterskabet. Den 20-årige dansker har været en del af amerikanske motorsport siden 2018, og vandt sidste år mesterskabet i US F2000. Indy Pro 2000 er del af trappestigen ”Road to Indy”, hvor slutmålet er deltagelse i det amerikanske svar på Formel 1: Indy Car.

Trappestigen er bygget op således at vinderen af de klasser der er en del af Road to Indy sikrer sig finansiering til deltagelse i næste trin på vejen, som for Christian Rasmussens tilfælde er klassen Indy Light.

På linket her kan du se oversigt over de mulige pointkonstellationer efter weekendens løb.

Løbene streames på seriens hjemmeside, indypro2000.com.

Husk også, at Christian gæstede vores podcast tidligere på sæson – lyt med her.

Bastian i aktion igen

Kun en uge efter sit første podie i Carrera Cup Deutschland skal Bastian Buus atter i aktion. Denne gang gælder det næstsidste afdeling af mesterskabet, der køres på Sachsenring. Den unge dansker forstætter hermed jagten på den samlede sejr i seriens rookie-mesterskab. Løbene kan følges på seriens YouTube-kanal her.

Læs mere på seriens hjemmeside her.
På samme bane er Martin Andersen til start i ADAC TCR.

Afslutning DKM

Der er danske forhåbninger om topplaceringer når sidste afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) køres den kommende weekend på banen i Ampfing.

Følg med live på kart-dm.de.

Formel 4 i Spanien, finale DM Formel 4/5 i Danmark

På den tidligere Grand Prix-bane i Jerez køres den kommende weekend næstsidste afdeling af det spanske mesterskab for Formel 4. Sebastian Øgaard er i færd med at levere en meget stærk afslutning på sæsonen efter dobbeltsejr i sidste runde. Sebastian er på en samlet andenplads; dog er der formentlig for langt op til den førende hollænder.

Også Noah Degnbol og Georg Kelstrup er med fremme, og begge placeret i top-10.

Se mere på f4spain.org

FDM Jyllandsringen lægger asfalt til sæsonfinale i talentklassen Formel 4/5. Inden løbet har Mads Hoe sikret sig sejren i Formel 5, men i kampen om det samlede Formel 4-mesterskab er han i tæt duel med en kører med et berømte efternavn. Emerson jr. Fittipaldi er blot 14 år og debutant, men sønnen til den dobbelte verdensmester i Formel 1, Indy 500 vinder m.m. af samme navn har gennem sæsonen vist stor fart og stabilitet. Han og Mads Hoe er de to eneste der kan sikre sig titlen som samlet danmarksmester for de to formelklasser.

F4/F5 feltet er i øvrigt vokset til et stort og flot felt med såvel talenter som hobbykørere.