Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Suveræne Bastian Buus sikrede første Porsche Carrera Cup-podie på Monza

Porsche
Carrera Cup
Germany 

27/09/21 

Den danske racerkører var flyvende, da han søndag sikrede sit første podieresultat i Porsche Carrera Cup Deutschland – og samtidig rykkede tættere på en føring i rookiemesterskabet.
 

Bastian Buus fik for alvor bevist, at han har fart nok til at begå sig blandt de allerbedste, da han søndag kørte sin Porsche 911 GT3 Cup-racer over målstregen på en suveræn tredjeplads i sjette afdeling af det tyske Carrera Cup-mesterskab.

Den blot 18-årige racerkører fra Kolding, som sidste år sikrede det europæiske GT4-mesterskab i sit første år i en racerbil, udkæmpede således adskillige mere erfarne kørere i den benhårde tyske mærkeserie og sluttede ikke mindst weekenden som hurtigste rookie.

– Det er en fantastisk følelse! Jeg har flere gange i denne sæson været tæt på et podieresultat, men denne gang lykkedes det. Jeg er enormt glad og stolt, ikke mindst på teamets vegne. Det er fantastisk endelig at kunne stille sig på podiet og repræsentere hele holdet i den her benhårde serie med en masse dygtige og meget erfarne kørere, lyder det fra Bastian Buus.

Bastian Buus kvalificerede sig til henholdsvis en ottende- og en femteplads på startgridden i weekendens to sprintløb, og hvor danskeren lørdag kæmpede med topfarten og måtte slutte lige bag sin tætteste konkurrent i rookiemesterskabet, var søndagens løb et massivt comeback. Buus startede fra tredje række på en våd bane, som efter alt at dømme ville tørre op undervejs i løbet, hvilket gjorde forholdende ekstra udfordrende.

Danskeren holdt imidlertid hovedet koldt og vandt allerede under starten en position. Intensiteten spidsede til, da Buus lykkedes med at indtage tredjepladsen og derefter begyndte at lukke hullet til de førende biler med den hollandske Super Cup-mester, Larry ten Voorde og den tyrkiske Porsche-juniorkører, Ayhancan Güven, i sæderne. Buus var tæt på at udfordre andenpladsen, men fik dog rigeligt at gøre med at forsvare sin tredjeplads overfor en aggressiv konkurrent – en performance, som lykkedes hele vejen til målflaget.

– Det var et vildt fedt ræs, som jeg aldrig vil glemme. Banen var virkelig udfordrende, men jeg havde forberedt mig ved at se en masse Monza-regnvejrsløb på TV. Teamet leverede en stærk bil, og så gik vi ellers til kamp. Lige så ærgerligt, det gik for os i seneste afdeling på Monza, lige så fantastisk har denne weekend været. Jeg er stadig nogle point fra føringen i det rookiemesterskab, som er vores mål for i år, men efter dagens resultat er momentet og optimismen helt i top. Jeg kan slet ikke vente med at komme på banen igen!

Næste opgave for Bastian Buus og resten af det tyske Team Allied-Racing er syvende afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, som afvikles på Sachsenring allerede den kommende weekend, 1. til 3. oktober.

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Løbene kan ses/genses her:

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Monza
  •