Super GT
Danmark

22/09/21

Super GT DanmarkI weekenden dyster OK Oktan 100 Super GT Danmark på Ring Knutstorp
Efter at klassen tidligere har haft udenlandsoptrædener på bl.a. Rudskogen Motorsenter i Norge, Hockenheim-Ring i Tyskland og Spa-Francorchamps-banen i Belgien, venter der deltagerne en helt ny udfordring i weekenden. Årets sjette afdeling af OK Oktan 100 Super GT Danmark køres nemlig på Ring Knutstorp.

Banen ligger i Skåne – gammelt dansk land – og er med sin placering halvanden times kørsel fra Rådhuspladsen i København en favorit hos danske racerkørere. Ring Knutstorp er kort og godt Sveriges svar på Ring Djursland. En anelse længere, men med en niveauforskel på 11 meter og flere blinde kurver giver den dem stribevis af udfordringer.

Unge talenter som Largim Ali (99) og Martin Henckel Mortensen (66) har en fordel af, at næste runde af OK Oktan 100 Super GT Danmark køres på en bane, hvor der ikke tidligere er blevet kørt løb i klassen.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Det er første gang, at feltet i OK Oktan 100 Super GT Danmark gæster Ring Knutstorp – og det gælder også for størstedelen af kørerne – så der er lagt op til fire spændende løb med nogle jævnbyrdige kampe.

Ole Petersen, Tønder, kæmper for at generobre sit mesterskab, og han fik med sejre i tre af de fire løb ved Night Race tidligere på måneden udbygget sin føring. Men kampen på Ring Knutstorp bliver hård. En stribe af klassens unge deltagere har i årets løb vist, at de kan byde den erfarne garde op til dans. Martin Henckel Mortensen, Hals, har vundet flere løb gennem sæsonen, mens Largim Ali, Albertslund, adskillige gange har bevist, at han kan køre op med klassens hurtigste.

Deltagerne i OK Oktan 100 Super GT Danmark afvikler deres træninger fredag, mens tidtagningerne finder sted lørdag formiddag. Lørdag kører klassen sit første løb klokken 13.35, mens de tre øvrige løb alle afvikles søndag. De starter henholdsvis klokken 10.00, 14.35 og 15.35. Såvel tidtagningerne som de fire løb kan alle opleves på youtube.com/supergtdanmark, hvor løbene for de historiske klasser på programmet også vises.