Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Flere pokaler til Momentum Racing

SuperCup 
22/09/21 

Det blev et godt Ring Djursland løb for Momentum Racing, da den 4. afdeling af Yokohama SuperCup blev kørt på den kuperede bane nær Tirstrup.
 

Oliver Rømer og Jens Kristoffersen havde taget den lange tur fra Kalvehave på Møn, med målet om at samle flere pokaler til kaminhylden derhjemme, som allerede har et pæn samling fra 2021 sæsonen.

Jens var treer i mesterskabsstillingen inden weekenden startede, mens Oliver lå på 5. pladsen. Især den førstnævnte havde gode chancer for et avancement, såfremt alting ville flaske sig gennem en højintens lørdag, hvor de to Seat Ibiza racere skulle på banen hele fire gange.


(Foto: JJ Media)

Den første kørsel var kvalifikationen, hvor to kørere sluttede henholdsvis 3’er og 4’er, med Kristoffersen et par tiendedele foran Rømer.

Starten forløb rigtig godt for Jens i den røde og hvide racer med startnummer 32 på sideruden, da han var oppe på andenpladsen i de første par omgange af løbet. Herefter startede en løbslang kamp, hvor det faktisk længe så ud til at han ville slutte treer. Men på allersidste omgang af løbet, lykkedes det ham at fremprovokere en fejl hos den forankørende, så Jens kunne krydse målstregen som toer.

Løbet var lidt mere besværligt for Oliver. Der var en del panik i midterfeltet, da en af kørerne længere nede lavede en tyvstart. Det, kombineret med en masse kampe rundt på første omgang, gjorde at Rømer røg tilbage på 6. pladsen, men siden hen fik kæmpet sig op på 5. pladsen, hvilket blev det endelige resultat.

Det betød at Rømer skulle starte firer, og Kristoffersen skulle starte 7’er, da man vender rundt på slutrækkefølgen af top 8 til hvert heat.


(Foto: JJ Media)

Jens lavede igen en kanonstart, og udnyttede noget kaos, da der igen var tyvstarter i feltet. Her startede en hård men fair duel omkring podiepladserne, som bølgede frem og tilbage flere gange. Efter 17 hårde omgange på den korte bane, kunne han krydse målstregen som treer, med Oliver omkring et sekund bag sig på 4. pladsen.

Med startposition 5 og 6, skulle der i den grad overhales, hvis der skulle være chancer for flere pokaler.

Kristoffersen slap koblingen i det fuldstændig rigtig øjeblik, og skød af sted, og tog føringen allerede på første omgang – sådan skal det gøres! Herfra kunne han kontrollere, og køre sæsonens 3. heatsejr hjem.

Rømer var ikke helt ligeså heldig, med at finde de rigtige huller og overhalingsmuligheder, men fik bilen kørt hjem på en udmærket 5. plads i løbet, hvilket gav en masse gode point til mesterskabet.


(Foto: JJ Media)

De opdaterede mesterskabsstillinger var dejlig læsning for Momentum Racing. Jens Kristoffersen er rykket frem som toer i mesterskabet, blot 9 point fra mesterskabsføringen. Der er stadig 75 point at køre om, så der er så absolut intet afgjort endnu.

Oliver Rømer har konsolideret sig på 4. pladsen, som er lidt i ingenmandsland, med 31 point op til 3. pladsen, og 34 point ned til 5. pladsen. Derved kan han ikke selv afgøre, om der skal være et yderligere avancement i mesterskabet.

Til gengæld er opskriften klar for Jens – 3 sejre, og så er titlen i hus uanset de andre køreres resultater. Men det er lettere sagt end gjort. Han skal nemlig have 40 kg succesballast med i passagersædet, mens den aktuelt mesterskabsførende kan nøjes med 20 kg.


(Foto: JJ Media)

Sæsonfinalen køres den 2.-3. oktober på FDM Jyllandsringen. Der bliver igen åbnet for tilskuere, så vi håber at se en masse fans ude på lægterne.

Tidsplanen for finaleweekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Kvalifikation 09.30

Søndag
Løb 1 10.30
Løb 2 12.50
Løb 3 16.40

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Kristoffersen
  • Oliver Rømer
  • Momentum Racing
  • Ring Djursland
  • 18/09/21 - Ring Djursland - SuperCup
  • 03/10/21 - Jyllandsringen - SuperCup
  •