Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Syddjurs Racing og Classic Race Aarhus 2021

Classic Race
Aarhus 

21/09/21 

CRAASom så meget andet i covid-æraen, så har Classic Race Aarhus været et savnet afbræk fra hverdagen. Efter to udsættelser kunne Mindeparken i Aarhus endelig danne ramme for alletiders motorløb.
 


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Syddjurs Racing dyster normalvis i Danish Endurance Championship, men til Classic Race opstiller teamet i klassen Youngtimers, som defineres som standardvogne produceret før 2003 fordelt i tre klasser. I modsætning til DEC, hvor man typisk vil have mere end en kører per bil, så er der i Youngtimers kun én kører per bil, så Henrik stillede op i teamets pensionerede racerbil, en Peugeot 106 GTi, mens Rasmus havde fornøjelsen af en Citroën Saxo VTS fra Sally Racing. Både Henrik og Rasmus stillede op i klasse tre, og blev derfor konkurrenter for en stund.


(Foto: Morten Kimer Hansen)

(Foto: Morten Kimer Hansen)

 
I tidtagningen fredag formiddag fik Rasmus kvalificeret Saxo'en til en poleposition, mens Henrik fik en start i andenposition. På grund af en logger-fejl blev Rasmus diskvalificeret, og måtte starte bagerst i feltet, mens Henrik rykkede op i pole for klassen. Det gjorde nu ikke den store forskel, for da heat 1 blev flaget af 15 minutter + 1 omgang senere lørdag eftermiddag, så var Rasmus vinder efterfulgt af Henrik på en andenplads.

I heat 2 søndag morgen avancerede Henrik allerede under starten til førende for klassen, og med Rasmus i en Saxo i bakspejlet. Den stilling holdt næsten hele vejen hjem, men på noget nær sidste omgang, smutter Rasmus forbi Henrik, og heatet slutter, som det startede.

Med lav sol over Aarhus, blev finalen blev afviklet søndag eftermiddag. Saxo'en var flyvende og lagde relativt hurtigt afstand til resten af klassen. Henrik forsvarede sin startposition fra ende til anden, og slutter dermed på en andenplads.

Førstepladser og andenpladser blev hyldet og hædret umiddelbart efter løbet til pokaloverrækkelsen, hvor bling, bobler og blomster blev strøet over, ikke kun én, men to, Syddjurs Racing-kørere! 
Syddjurs Racing

Camilla Vissing Mogensen


Læs mere om:
  • Henrik Thomsen
  • Rasmus Pedersen
  • Syddjurs Racing
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/09/21 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •