Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Mads Panik Pedersen gjorde rent bord i Aarhus

Legends Car Cup 
20/09/21 

Legends Car CupMesterskabsspændingen i OK Mobil 1 Legend Car Cup er bevaret til finalen
Indenfor halvanden måned kørte deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen deres andet gadeløb i denne sæson. Det skete ved Classic Race Aarhus, hvor de på fire afspærrede veje rundt om Mindeparken afviklede den syvende og næstesidste afdeling af mesterskabet.
 

Det skete med en stor triumfator for weekenden. Mads Panik Pedersen, Hjallerup, endte med at gøre rent bord, sætte hurtigste tid i tidtagningen, vinde alle tre heats og score maksimumpoint til mesterskabet – og selv om deltagerne denne gang ikke startede et af sine løb i omvendt rækkefølge, er det alligevel ikke en hverdagsforeteelse i klassen.


Mads Panik Pedersen var hurtigste kører i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen ved weekendens Classic Race Aarhus.
(Foto: Henning Smed Madsen)

Helt uden kamp fik Mads Panik Pedersen ikke sine tre løbssejre ved Classic Race Aarhus. I det tredje og sidste heat blev han således overrumplet af Magnus Madsen, Skjern, og den regerende mester formåede at føre feltet an foran Mads Panik Pedersen og Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg. Da løbet blev givet frit igen efter en safety car-periode, fik Mads Panik Pedersen tilkæmpet sig førstepladsen, men Magnus Madsen opgav ikke. Han pressede på, og ved det ternede flag sluttede han blot fire tiendedele af et sekund efter. Joachim Lee Holmstoel sluttede løbet på tredjepladsen, mens der til sidst også var tæt kamp om fjerdepladsen mellem Mathias H. Jensen, Hinnerup, og Mads Gravsen, Slagelse.

Inden Classic Race Aarhus havde Mathias H. Jensen et solidt forspring i toppen af tabellen, og han havde faktisk en teoretisk mulighed for at sikre sig Legend-titlen før tid. Hans forspring var 83 point, og det er nu skrumpet til 48 point. Som en af ganske få kørere har Mathias H. Jensen scoret point i samtlige tidtagninger og løb i år, men da kørerne inden finaleweekenden på Padborg Park i midten af oktober skal have trukket deres fire dårligste enkeltresultater fra, måtte han skippe en række af sine dårligste placeringer. Det samme gjaldt Magnus Madsen, som dog med fire andenpladser ved Classic Race Aarhus – hvor Mathias H. Jensen blot havde en tredjeplads som bedste resultat – fik lukket en del af hullet til rivalen.

I oldboysklassen formåede tre forskellige kørere at erobre maksimumscoren i løbsweekendens fire discipliner.

Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, sikrede sig den første ved at være bedste oldboyskører i tidtagningen, men i det første løb blev han sendt til en plads bagest i feltet efter at være blevet opholdt af et sammenstød, der krævede indsættelse af safety car. I stedet stod kampen mellem Mike Nordby Mathiesen, Varde, og Kim Schmidt Petersen, Hadsten, om være bedste racerkører over 40 år, og her tog Mike Nordby Mathiesen æren – og den tilhørende maksimumscore – ved at slutte seks tiendedele af et sekund foran rivalen. I andet heat var rækkefølgen mellem dem over målstregen omvendt – og nu blev Kim Schmidt Petersen den tredje maksimumscorende kører – mens Mike Nordby Mathiesen holdt liv i sin mesterskabschance i oldboyskategorien, da han i finalen havde seks sekunders forspring til Kim Schmidt Petersen.

Finalen i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen køres den 16.-17. oktober på Padborg Park, og intet er afgjort endnu.

I Legends-mesterskabet har Mathias H. Jensen, Magnus Madsen og Mads Gravsen alle mulighed for at tage titlen – om end Mads Gravsen skal håbe på uheld for sine to rivaler for at kunne tage den – mens det stadig er åbent, om det bliver Lars Bohnensach Ebbesen eller Mike Nordby Mathiesen, som tager oldboysmesterskabet.

OK Mobil1 Legend Car Cup
Padborg Park I/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mads Skov Pedersen
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/09/21 - Mindeparken (Gadeløb) - Legends Car Cup
  •