Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Pointkampen i TCR Denmark fortsætter i Aarhus

TCR Denmark 
17/09/21 

TCR DenmarkI den kommende weekend får TCR Denmark sine første omgange i Mindeparken i Aarhus til Classic Race Aarhus - og det bliver med en højspændt mesterskabsduel som centrum.
 

Inden sæsonens andet byløb i TCR Denmark adskilles top to af blot tre point, og Nicolai Sylvest, som er midt i et stærkt comeback fra en skidt sæsonpremiere, er på tredjepladsen heller ikke langt fra at kunne gøre sig gældende i topkampen.

I spids er det netop nu Kasper H. Jensen fra Honda-teamet High on Cars Racing by Massive Motorsport og Casper Elgaard fra Brian Madsen Sport og Peugeot, der kæmper topkampen og adskilles af blot tre point.

Her er en lille optaktssnak med de tre topkombattanter i feltet, men man skal heller ikke afskrive kapaciteter som Michael Markussen og Jan Magnussen, der stadig har alle muligheder for at gøre deres indflydelse gældende frem mod sæsonfinalen næste måned.


Kasper H. Jensen mangler på ingen måde erfaring med bybanen i Aarhus. Han ser frem til at kaste sig ud i udfordringen i en TCR-racer for første gang.

Fælles for trioen i toppen er, at de er spændte på Classic Race Aarhus, men indgangsvinklen er forskellig.

- Aarhus bliver et ekstremt spændende løb. Jeg har kørt der før med DTC, men jeg har sådan en følelse af, at jeg ikke helt har fået det ud af løbet, som jeg gerne ville. Har det fint med banen, men jeg har næsten altid været uheldig med punkteringer og sammenstød. Stemningen fejler til gengæld absolut intet, og jeg glæder mig til at komme ud at bygge videre på det, vi er i gang med. Det er ekstremt tæt i toppen, og man kan ikke tillade sig at fedtspille, siger Kasper H. Jensen med et smil.

Elgaard på hjemmebane

Som aarhusianer er Casper Elgaard på særdeles hjemlig asfalt i den kommende weekend, men fastholder, at det afgørende bliver det samlede billede af sæsonens sidste tre løbsweekender - Classic Race Aarhus, årets sidste besøg på FDM Jyllandsringen og sæsonfinalen på Padborg Park.


Casper Elgaard og Brian Madsen Sport-kollegaen Gustav Birch var begge i hopla på sæsonens første bybane.

- Classic Race Aarhus har altid været noget helt specielt for mig. Der er nok 250.000 andre, der mener Aarhus også er deres by, så jeg kan ikke helt sige, at den er min - men løbet er virkelig noget særligt. Alt tegner til, at vi får en ekstremt spændende slutning på sæsonen, og det er fantastisk godt for serien, at vi kommer til Aarhus med en så tæt konkurrence i toppen, siger Elgaard og tilføjer:

- Jeg er glad for, at vi hos Brian Madsen Sport kan være så vidt i vores første sæson i serien. Vi havde en god første weekend på bybane i København, hvor jeg vandt et heat, og hvor Gustav (Birch, red.) kørte stærkt, så jeg har store forventninger til den kommende weekend. Vi er et sted på året, hvor der ikke er plads til dårlige dage og fejl. Der skal høstes point hele vejen, forklarer han.

Første gang til Classic Race

Som treer i tabellen kommer Nicolai Sylvest med en anden baggrund. Weekendens løb er LM Racing-kørerens første i Aarhus’ gader overhovedet, og derfor bliver temaet fra start at finde farten så tidligt som muligt.

- Jeg er spændt. De sidste par weekender har bragt mig tæt på i pointstillingen, så jeg håber først og fremmest, at vi kan få taget nogle kloge valg og sikret nogle point. Det er første gang, jeg kører Classic Race Aarhus, men det gik rigtig fint for mig i København, så vi må se, hvad det bliver til. Jeg er ikke et sted, hvor jeg kan tillade mig at køre afventende, for der er 30 point at hente, så det er full attack. Der er meget at køre om, forklarer han.


En skidt sæsonpremiere er blevet revancheret med stærk kørsel for Nicolai Sylvests vedkommende. Cupra-køreren er treer i mesterskabet inden weekendens afdeling i Mindeparken i Aarhus.

TCR Denmark kører fredag, lørdag og søndag ved Classic Race Aarhus. Lørdag er der kvalifikation og 1. heat, mens TCR Denmark kører finale søndag. Som altid kan TCR Denmark følges live på TV2 Sport og TV2 Play - det er med livesending fra søndag klokken 12.15, hvor lørdagens heat vises forskudt, mens søndagens heat sendes live på TV.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/09/21 - Mindeparken (Gadeløb) - TCR Denmark
  •