Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International GT Open

Frederik Schandorff udbygger mesterskabsføring efter perfekt weekend

GT Open 
13/09/21 

Den danske Lamborghini GT3-juniorkører, Frederik Schandorff, udbyggede i weekenden sin føring i International GT Open og fortsætter sin kurs mod en titel i det benhårde mesterskab.
 

Frederik Schandorff er et skridt tættere på en titel i International GT Open efter en stærk weekend på Red Bull Ring, hvor den 24-årige Lamborghini GT3-juniorkører sammen med sin italienske teamkammerat, Michele Beretta, og resten af Vincenzo Sospiri Racing, sikrede henholdsvis en sejr og en fjerdeplads. Resultaterne fra femte afdeling giver Lamborghini-duoen en endnu større føring i mesterskabet, som allerede kan sikres i sæsonens næstsidste afdeling.

– Det må siges at have været den perfekte weekend. Vi satsede stort i lørdagens løb, hvor vi valgte at blive på slicks, da det begyndte at regne i anden halvdel af løbet. Konkurrenterne pittede og skiftede til regnvejrsdæk, hvilket gav os et stort forspring, og det lykkedes mig at tage føringen og bevare den, selv om bilen begyndte at aquaplane ret voldsomt. Da regnen tog til, og flere biler begyndte af skøjte rundt, blev løbet flaget af, hvilket sikrede os sejren, lyder det fra Frederik Schandorff.

– I søndagens løb sluttede vi på en fjerdeplads, selv om vi egentlig havde overskud til mere. Men fordi, at de bedste resultater også honoreres med en tidsstraf i den følgende afdeling, valgte vi at køre strategisk. Samtidig var vi hjulpet af, at vores nærmeste konkurrenter havde en dårlig weekend og sluttede langt nede lørdag, mens de havde en punktering i søndagens løb.

– Det hele spillede i vores retning denne weekend, og det var faktisk mere vigtigt end som så. Der stiller nemlig en række nye biler op til sjette afdeling på Monza om to uger, hvilket betyder, at der bliver endnu mere kamp om pointene. For os handler det derfor om at holde stilen højt. Hvis vi kan gentage, hvad vi gjorde denne weekend, så har vi mulighed for at sikre os mesterskabet, inden vi når til finalen i oktober. Og dét vil være et drømmescenarie for mig i forhold til at sikre den fabrikskontrakt med Lamborghini, som jeg kæmper for.

Næste opgave for Frederik Schandorff, Michele Beretta og resten af holdet bag Vincenzo Sospiri Racing er sjette afdeling af International GT Open på Monza den 25. og 26. september på den italienske Formel 1-bane Monza.

Frederik Schandorff Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Red Bull Ring
  •