Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Jagten på Danmarks hurtigste esportkører er gået ind

Porsche Esports
Carrera Cup Denmark 

10/09/21 

Efter en succesfuld debutsæson er Porsche Esports Carrera Cup Danmark klar til en ny runde, hvor landets hurtigste esportkører skal findes. Det officielle danmarksmesterskab i digital motorsport vil i 2021/2022 blive afgjort over otte afdelinger på verdens bedste virtuelle racerbaner.
 

Porsche Esports Carrera Cup Denmark fik en fantastisk debut i sidste år og udviklede sig gennem sæsonen til et populært og spændende Tv-transmitteret mesterskab, som blev afsluttet med et storslået liveevent. Motorsport har alle dage være en vigtig del af Porsches DNA, og ved at bevæge os videre ind i den virtuelle motorsport, tager vi del i den hastige teknologiske udvikling, som gennemsyrer ikke bare racing, men mobilitet i al sin helhed. Samtidig har vi med Porsche Esports Carrera Cup Denmark fået mulighed for at interagere med en ung og utrolig dedikeret tech-orienteret målgruppe, lyder det fra PR- og marketingchef hos Porsche Danmark, Ann-Sophie Dam.

Porsche Esports Carrera Cup Denmark afvikles ligesom den internationale Porsche TAG Heuer Esports Supercup på platformen iRacing, og mesterskabet sker i samarbejdet med esport-bureauet ESR. Der kæmpes for anden sæson i træk om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner, og som noget nyt bliver det nu obligatorisk at stille op som hold bestående af to kørere. Holdets kørere skal være fyldt 13 år og have en iRacing C-licens samt en iRating på mindst 3.500, og hvert hold skal desuden styres af en teamchef.

– Motorsport er en holdsport, hvor hele teamet omkring køreren bidrager til resultatet. Det ser man på alle niveauer i motorsporten, lige fra karting til Formel 1, og det samme gør sig gældende i den virtuelle motorsport, hvor god coaching og effektiv analyse er med til at skabe de bedste resultater. Derfor udvikler vi nu mesterskabet med mere fokus på teamet og gør det obligatorisk at deltage som hold. Med dette løfter vi niveauet og forbedrer samtidig mulighederne for at tilknytte sponsorer, både for holdene og for de individuelle kørere, lyder det fra Managing Director hos ESR, Thor Alexander Qualmann.

Anden sæson af Porsche Esports Carrera Cup Denmark vil samle et felt på 12 hold og 24 kørere, som skal dyste om mesterskabstrofæerne over otte afdelinger á to løb. Alle afdelinger transmitteres på TV 2 SPORT med livestudie og kommentatorer, mens finalen afvikles som et liveevent med tilskuere. Der kæmpes om et kørermesterskab, et teammesterskab og et U18-mesterskab for kørere under 18 år. Alle baner vil blive offentliggjort inden sæsonstart i november.

Hvilke hold, som stiller op, afgøres ved en åben prækvalifikation, som afvikles den 17.-19. oktober. Mere information om tilmelding til prækvalifikation og deltagelse i Porsche Esports Carrera Cup Denmark findes på seriens officielle website peccdk.dk

Løbskalender 2021/2022

15.10.2021 - Tilmeldingsfrist for prækvalifikation
17-19.10.2021 - Prækvalifikation
29.10.2021 - Tilmeldingfrist for inviterede hold
08.11.2021 - 1. Afdeling - Nürburgring GP
22.11.2021 - 2. Afdeling - Imola GP
06.12.2021 - 3. Afdeling - Spa Francorchamps
TBA - 4. Afdeling - Daytona International Speedway
TBA - 5. Afdeling - Road Atlanta
TBA - 6. Afdeling - Sebring International Raceway
TBA - 7. Afdeling - Red Bull Ring
TBA - 8. Afdeling - Hockenheimring

Datoerne for løbene fastlægges gennem sæsonen, dette skyldes planlægning i forhold til TV2’s sendeplan. Datoerne kan ændret op til 24 timer før løbet.

Porsche Danmark