Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Kris er tilbage i lynhurtig Schnitzer-BMW

Historisk 
09/09/21 

Kris Nissen gjorde comeback og blev 2020-mester i det tyske TWC, Tourwagen Classic. Nu har han fået sin egen bil, en kopi af den Schnitzer-BMW M3, som han vandt masser af løbssejre med i 1991.
 

Danske Kris Nissen snuppede 2. pladsen i TWC, Tourenwagen Classic, da han søndag havde sæsondebut i sin egen BMW M3-racer på Hockenheim-banen.


Kris Nissen er tilfreds med sin 2. plads efter sit debutløb med Schnitzer-kopien fra 1991. Han kører endnu et TWC-løb i år, men satser på at være med i hele næste års løbsserie.
(Foto: Team Nissen)

Den 61-årige racerkører fik for alvor blod på tanden, da han i 2020 vandt TWC-mesterskabet i en bil tilhørende Team Feierabend Classic, nemlig den legendariske TicTac-racer, som F1-køreren Alain Berg kørte i i 1990 i den tyske DTM-serie

Dengang kørte Kris Nissen også BMW, og nu er han til start igen med en kopi af sin Schnitzer BMW M3 E30-racer fra dengang.


Kris Nissen er tilfreds med sin 2. plads efter sit debutløb med Schnitzer-kopien fra 1991. Han kører endnu et TWC-løb i år, men satser på at være med i hele næste års løbsserie.
(Foto: Team Nissen)

”Jeg er godt tilfreds med en 2. plads. Jeg kørte i en ny-konstrueret bil med et helt nyt team, og så var det sæsonens første løb for mit vedkommende. Jeg havde ikke kørt race siden finaleløbet i oktober sidste år. Jeg forventer at køre et løb mere i år, nemlig finaleløbet i TWC på Nürburgring, inden vi for alvor begynder at forberede os på næste års sæson”, siger Kris Nissen.

Det er ikke kun BMW-raceren, der er classic. Danske Nissen har nemlig samlet sit gamle team af teknikere omkring sig bestående af blandt andet danskerne Peter Utoft og Hans Top samt tyske Albert Hamper. 64-årige Peter Utoft bor fortsat i Give, mens 68-årige Peter Top, der stammer fra Toftlund, er bosat i Altrusied og har boet i Tyskland, siden han og Kris Nissen var helt unge.


Selvfølgelig kører jeg for at vinde, men deltagelsen i TWC rummer også et stort socialt moment. Det har været et dejligt gensyn med de gamle teknikere, og vi hygger os som en stor familie i ryttergården. TWC er blevet en fællessport for min kone Lou og jeg, og hun står blandt andet for fælles catering for hele teamet.
(Foto: Team Nissen)

”I Tyskland kører jeg blandt andet mod en anden dansker, den hurtige og meget sympatiske Steffen Lykke Gregersen, der kører i en BMW mage til min, og jeg kan da kun opfordre andre danskere med smag for classic race at komme til Tyskland og køre med eller kigge på. Her går vi virkeligt til den som i de gode gamle DTM-dage”, siger Kris Nissen.

Det er virksomheden KK Motorsport i Kalefeld, som har stået for at rekonstruere Kris Nissens 30 år gamle Schnitzer-BMW, der med sin 2,5 liters motor og 325 HK også i dag er en potent og hurtig racer.

Team Nissen

MediaSet Esbjerg


Læs mere om:
  • Kris Nissen
  •