Frederik Vesti på podiet.
(Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency)

Siden sidst

Nicklas bevarer føringen

Nicklas Nielsen og holdkammeraterne Pier Guidi/Ledogar bevarede føringen i GT World Challenge Europe Endurance Cup efter næstsidste runde af mesterskabet blev afviklet på Nürburgring søndag. Ferrari-holdet sluttede på en samlet syvendeplads. Læs mere om Nicklas’ løb her.

Af øvrige resultater kan nævnes Valdemar Eriksen P16 (Audi, P6 i Silver Cup), Nicolai Kjærgaard P19 (Aston Martin, P8 Silver Cup), mens Mikkel O. Pedersen og Bastian Buus løb ind i problemer undervejs.
Sidste og afgørende runde køres i Barcelona senere på året.

Ligeledes på Nürburgring blev afviklet runde af European GT4 Series og Lamborghini Super Trofeo. I førstnævnte fik Alexander Hartvig sit hidtil bedste resultat da han sammen med makker Camathias vandt Pro/Am klassen lørdag og blev P6 i klassen søndag. Nicolaj Møller Madsen havde derimod uheld i begge løb.
I Lamborghini Super Trofeo hentede Kevin Rossel en fjerdeplads i et af løbene.

Frederik stadig med i topstrid

Frederik Vesti og Oliver Rasmussen var til start i næstsidste afdeling af FIA International Formula 3 Championship, der foregik i rammeprogrammet til Hollands Grand Prix på Zandvoort. Bedst gik det for Frederik, der scorede points i alle tre løb og fortsat er i betragtning til en plads i top-3 i den samlede stilling.
Oliver leverede sin hidtil bedste præstation i kvalifikationen (P14), men havde atter uheld i løbene.

Norske Dennis Hauger sejrede på ny, og er meget tæt på mesterskabet før sidste runde, der er flyttet fra Austin i Texas til Sochi i Rusland om tre uger.

Læs mere her.

Dansk kartingsucces i Sverige

Danmarks repræsentant i FIA Karting Academy David Walther afsluttede mesterskabet med manèr, da han på banen i Kristianstad vandt finalen, og sluttede på en samlet andenplads i mesterskabet. Karting Academy adskiller sig fra andre mesterskaber ved at alle deltagere starter i ens materiel og med lodtrækning om motorerne. Det er den hidtil bedste præstation af en dansker i dette mesterskab.
Se resultatlisten fra Sverige her.

Du kan også se streamingen af løbene i deres helhed på FIA Kartings YouTube-kanal.

Tre forskellige vindere på Padborg Park

I forbindelse med Night Race på Padborg Park blev der afviklet tre runder af det danske Formel 4/5 mesterskab. De tre løb blev vundet af Noah Strømsted, Emerson Jr. Fittipaldi og Mads Hoe.

David Walther - årets kartingtalent 2020, vinder finalen i FIA Karting Academy Trophy.
(Foto: Bo Skovfoged)

Det sker

Italiens Grand Prix på Monza

Efter en længere sommerpause skal Christian Lundgaard og F2-feltet atter i aktion. Det sker den kommende weekend på Monza, hvor det italienske F1 Grand Prix afvikles. Danskerens sæson har hidtil nu været præget af mekaniske defekter og andre uheld, men der resterer tre løb så alt er i spil.
Grand Prix’et på ”Temple of Speed” er i øvrigt anden gang i år der køres et sprintløb i Formel 1; første gang var på Silverstone. Læg derfor mærke til tidsplanen på hhv. www.formula2.com og www.formula1.com

Kevin og Mikkel

Efter ”udflugten” til Le Mans er Kevin Magnussen og Mikkel Jensen tilbage i USA, hvor de den kommende weekend er til start på banen Laguna Seca i Californien; den med den berømte ”proptrækker”.
Inden løbet er Kevin og Van der Zande P 4 i den største klasse DPi, mens Mikkel Jensen og Keating er i føring for klassen. LMP2.

GT- og formelrace i Østrig og England

Frederik Schandorff og Dennis Lind er med i topstriden i hhv. GT Open og British GT, og begge skal i aktion i weekenden. I GT Open fører Frederik og makker Michele Beretta sammenlagt i deres Lamborghini, mens Dennis og Leo Machitski ligeledes er i spidsen for British GT3; også for Lamborghini.
GT Open køres på Red Bull Ring, hvor Conrad Laursen er til start i italiensk F4, mens der i England køres på traditionsbanen Oulton Park. Her er Mikkel Grundtvig til start i GB3 (tidligere F3).

Tredje og sidste afdeling af løbsserien Dansk Super Kart (DSK) køres den kommende weekend på Grindsted Gokartbane. Kort før tilmeldingsfristen udløber er der fyldte felter i flere af klasserne, hvor den endelige Dansk Super Kart-vinder skal findes.
Finalerne kan ses efterfølgende på SPORT-Live-kanalen. Se hvornår i deres program her.

På den nye bane i Mülsen køres fjerde runde af Deutsche Kart Meisterschaft, og her ventes en halv snes danskere med, flere med foreløbige topplaceringer. Bedst ser det ud for Elias Olsen der er på tredjepladsen i OK, men flere andre danskere er godt med fremme.