Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Bottas afløser Raikkonen

Formel 1 
06/09/21 

Første udmelding i årets stoledans
Mandag blev det offentliggjort at finnen Valtteri Bottas har skrevet under på en kontrakt med Alfa Romeo, hvor han afløser landsmanden Kimi Raikkonen, der efter en lang karriere nu går på pension.
 

Det var ikke den store overraskelse, at Bottas havnede hos Alfa Romeo. At han ikke fortsatte hos Mercedes har været klart et stykke tid, selvom Mercedes og Toto Wolff har forsøgt at bevare spændingen. Men det var ganske åbenlyst at man ikke kunne holde Russell tilbage ret meget længere. Hvis han skulle fortsætte hos Williams, ville hans udvikling gå i stå. Toto Wolff har dog insisteret på, at Bottas' fremtid skulle være afklaret, før der kom en udmelding. Men Raikkonens pensionudmelding, var der altså nu banet plads for kontrakten med Bottas.

Finnen har udover Alfa Romeo, været meldt tilbage til Williams, der hvor han fik sit gennembrud. Om det var en reel mulighed for Bottas - om han selv har valgt, eller om Alfa Romeo var den eneste reelle muligheder, vides ikke.

Hvem, der skal køre den anden Alfa Romeo, er ikke afgjort endnu. Der er en mulighed for at Giovinazzi fortsætter. Alexander Albon og Nyck de Vries er begge blandt de andre kandidater til sædet, samtidig med at de også er muligheder hos Williams.

Med udmeldingen om Bottas' fremtid, er alt nu klart for at Russell kan blive præsenteret som ny mand hos Mercedes. Han trænger til nye udfordringer, Mercedes er nødt til at tænke langsigtet og endelig trænger Hamilton til at blive presset internt i teamet, efter en lang periode, hvor han mere eller mindre har været fredet.

Martin Møller-Thomsen
 ASETEK SIMSPORTS