Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Bastian Buus viste stærk performance i GT World Challenge-løb på Nürburgring

GT World Challenge
Endurance 

06/09/21 

En teknisk defekt forhindrede Bastian Buus og resten af Allied-Racing at gennemføre fjerde afdeling af GT World Challenge Endurance Cup på Nürburgring – men den hurtige Porsche-kører nåede at vise suveræn performance i det hårde felt.
 

Bastian Buus var søndag bag rattet af en GT3-racer for anden gang efter sin debut i 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, og selv om en defekt i bilens kølesystem betød, at Allied-Racing måtte trække deres Porsche 911 GT3 R #222 ude af løbet undervejs, nåede den 18-årige dansker igen at imponere.

Buus, som stillede op sammen med schweiziske Julien Apothéloz og tyske Joel Sturm, blandede sig nemlig i toppen af det benhårde felt af internationale GT3-stjerner under kvalifikationen til det tre timer lange løb, og den hurtige Kolding-kører formåede desuden at bringe holdet fra en sjette- til en tredjeplads under sit stint.

– Hvis vi ser bort fra resultatet, så synes jeg, at det har været en god weekend. Teamet havde forberedt sig godt og fundet en masse fart i bilen, og personligt fik jeg vist god performance. Vores ønske for weekenden var, at vi kunne bevæge os ind i feltet med de hurtigste i klasse og kæmpe med om topplaceringerne, og dén plan lykkedes. Desværre opstod der undervejs en utæthed i kølesystemet i vores Porsche, så vi mistede væske, og vi kunne ikke gøre andet, end at trække bilen ud af løbet, lyder det fra Bastian Buus.

– Det var et fedt ræs med fuld smæk på fra start. Jeg havde nogle fine træningssessions, og især min kvalifikation gik rigtig godt. I GT World Challenge er alle bilens kørere bag rattet under kvalifikationen, og gennemsnittet af de tre køreres bedste tider afgør startpositionen. Jeg var første kører i bilen og startede i samme gruppe som mange af de hurtige topkørere, og jeg endte på en samlet niendeplads, hvilket jeg er ret stolt af.

– Jeg fik også lov til at starte løbet, og selv om vi havde tre timer foran os, var det ren sprint fra begyndelsen. Det var ret vildt. Vi lå fire biler side om side på en af de første omgange, men jeg kom igennem uden skrammer, og da jeg kørte i pit og afleverede bilen, havde vi løftet os fra en sjette- til en tredjeplads i Silver Cup-klassen. Ingen tvivl om, at vi har fundet farten til at kunne kæmpe med om de gode resultater. Vi mangler stadig noget erfaring, især i vores pitstops, men vi bliver bedre til næste afdeling. Hvor jeg naturligvis håber på at være med igen, slutter Bastian Buus.

Næste opgave for Bastian Buus er sjette afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, som afvikles på den italienske Formel 1-bane Monza den 24. til 26. september.

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Nürburgring
  • 05/09/21 - Nürburgring - GT World Challenge Endurance
  •