Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Legend Car-race når det er bedst

Legends Car Cup 
06/09/21 

Legends Car CupDeltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen leverede topmotorsport ved Night Race
Det var race af bedste kaliber, deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen leverede under Night Race på Padborg Park. Ja, faktisk skal klassens deltagerne nærmest overgå sig selv i sæsonens to sidste mesterskabsafdelinger for at vippe weekendens arrangement af pinden som årets bedste.
 

Kampen var tæt, fair og ikke mindst underholdende.

Selv om Mathias H. Jensen, Hinnerup, ankom til Padborg Park med en solid mesterskabsføring, var det ikke henholdende kørsel fra hans side, der betød, at den forsvarende mester Magnus Madsen, Skjern, med en andenplads i tidtagningen og tre heatsejre ud af tre mulige havde sin bedste løbsweekend til dato i år. De to fightede, så det var en lyst, men også Mads Gravsen, Slagelse, Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg, og Frederik Valdemar Schrøder, Aalborg, blandede sig i topkampen. For ikke at nævne oldboys-køreren Mike Nordby Mathiesen, Varde, der glemte alt om, at han ikke kunne score flere point til oldboys-klassementet ved at slå de yngre kørere.


Sjældent var der stor afstand mellem Magnus Madsen, Mathias H. Jensen og Joachim Lee Holmstoel. Og sjældent var rækkefølgen den samme.
(Foto: Henning Smed Madsen)

Med tre omgange igen i det første løb førte Joachim Lee Holmstoel, men da den forreste del af feltet kørte ind på Padborg Parks langside, blev han nærmest angrebet fra alle sider. Midt på langsiden lå han således side om side med Magnus Madsen, Mathias H. Jensen og Mike Nordby Mathiesen! Selv om Joachim Lee Holmstoel tabte føringen, var han stadig med i førerkvartetten, der ved starten af sidste omgang var adskilt af blot et sekund. Her lignede det en sejr til Mathias H. Jensen, men på vej ind på langsiden fik han ikke tilstrækkeligt med fart i raceren, så han måtte til sidst se sig udbremset af Magnus Madsen.

Andet løb blev kortvarigt neutraliseret af en safety car, og her timede Magnus Madsen re-starten perfekt med at sænke tempoet i feltet, inden han selv gav gas. Mathias H. Jensen gik dog til angreb, og selv om de to racere i front kom i kontakt – og den ene blev luftbåren – fortsatte de kampen, som om intet var hændt. Men de måtte også kæmpe med Joachim Lee Holmstoel og Mike Nordby Mathiesen, som atter blandede sig. Og som også her sørgede for, at de fire første krydsede målstregen indenfor et sekund.


Efter mørkets frembrud kæmpede Legend-kørerne videre. Her er det Magnus Petersen (443) og Frederik Valdemar Schrøder (5).
(Foto: Henning Smed Madsen)

Tredje og sidste løb for OK Mobil 1 Legend Car Cuppen fandt sted i mørke, men stadig kæmpede kørerne forrest i feltet, som om alting foregik i fuldt dagslys. Selv om deres racere nu var blevet monteret med lys, var det primært de opstillede lysmaster, der skabte en grad af overblik for kørernes kamp i mørket. Og berøringerne var få. Magnus Madsen var i front fra start, men midt i løbet blev han passeret af Mathias H. Jensen i et af Padborg Parks vinkelsving, men senere lykkedes det lige akkurat Magnus Madsen at generobre føringen, inden løbet igen blev neutraliseret af en safety car. Den forsvandt fra asfalten med et minut igen. Magnus Madsen og Mathias H. Jensen fortsatte deres kamp til det ternede flag – uden at bytte pladser – mens Joachim Lee Holmstoel bag dem ikke fik den sorthvide dug at se. Da han for sidste gang kørte ned ad Padborg Parks langside, knækkede hans speederkabel…

Med sine tre sejre ved Night Race holdt Magnus Madsen fast i muligheden for at erobre sin tredje Legend-titel i træk, mens Mike Nordby Mathiesen fik lukket noget af hullet til den førende i oldboys-klassementet, Lars Bohnensach Ebbesen, Varde. Denne havde været bedst af de to i tidtagningen, men fik en uheldig begyndelse på det første af de tre løb, så han måtte bruge de resterende løb på at køre sig op.

Næste afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cup finder sted ved Classic Race Aarhus den 17.-19. september.

OK Mobil1 Legend Car Cup
Padborg Park I/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 04/09/21 - Padborg Park - Legends Car Cup
  •