Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

STEP-kørerne i rutsjebanetur på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

05/09/21 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDet blev bedre og bedre weekenden igennem, da de to Ginetta-kørere kørte næstsidste afdeling af Danish Endurance Championship på Padborg Park. Og det sluttede godt - med en pokal.
 

I de to tidtagninger måtte STEP-Ginettaen nøjes med hhv. syvende- og ottendepladsen. Den lille Ginetta kommer helt naturligt til kort på Padborg Park, hvor mere motorstærke konkurrenter har fordel af den lange langside. Alle sejl var derfor sat ind for at gøre god figur i de to et-times løb.

Grundet forpligtelser andetsteds kørte Mads Riis hele fredagens løb selv, mens Silas Rytter tog sig af lørdagens løb. For Riis blev det imidlertid en hård dag på kontoret, hvor det gode tempo fra tidligere løb aldrig helt kom i spil. En syvendeplads var ikke helt hvad talentteamet havde sat næsen op efter, men sådan kan motorsport også være.


Resultaterne blev bedre som weekenden skred frem.

Efter næsten et døgns ventetid, kun afbrudt af en kort warm up-session lørdag middag, kunne Silas Rytter trække i køredragten og gøre klar til sit løb. Og den nordjyske racerkører gav en tiltrængt oprejsning til teamet efter en hård fredag.

Der gik nemlig ikke længe, før Silas Rytter begyndte at bevæge den lille Ginetta-racer op gennem feltet, og efter et perfekt afviklet pitstop var podieplaceringen pludselig en realistisk mulighed. I et stykke tid var bilen på andenpladsen i klassen, men da målstregen blev krydset for sidste gang var Silas Rytter på en flot tredjeplads.

- Det har bare været et løb, hvor alting gik som jeg håbede på. Bilen kørte perfekt, og vores pitstop sad lige i skabet. Vores strategi har hele tiden været at slå konkurrenterne i pitten, for ude på banen er deres biler bedre end vores. I dag fungerede den strategi, og det er fedt, fortæller Silas Rytter, som bakkes op af teamchefen:

- I dag fik vi bevist at arbejdet i pitten nogle gange kan vende rundt på hele løbet. Vi har trænet og optimeret vores pitstop hele sæsonen, men det ændrer ikke på at køreren har en stor opgave, når vi stiller op i en bil som ikke helt er konkurrencedygtig på motorkraft alene, fortæller Morten Dons og fortsætter:

- Mads havde en hård dag i bilen i går, og det er surt når tingene ikke går op i en højere enhed. Det kan man til gengæld roligt sige at det gjorde i dag - både for Silas bag rattet og teamet i pitten - og det redder da helt overordnet weekenden for os.

Der er en lille måned til sidste afdeling af Danish Endurance Championship, som afvikles på FDM Jyllandsringen.

STEP Sports Management


Læs mere om:
  • Mads Riis
  • Silas Rytter
  • STEP Sports Management
  • Padborg Park
  • 04/09/21 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •