Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Det løb overgik alle mine forventninger

DM Rally 
01/09/21 

En generel fjerdeplads og en tredjeplads blandt deltagerne i RC2-klassen. Det var slutfacit for Marco Gersager og Carina Møller efter weekendens Sydhavsrally – femte afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.
 

”Det var et resultat, jeg havde drømt om, men måske ikke havde turdet tro på, men det løb overgik alle mine forventninger, når jeg tænker på de forhold, vi skulle kæmpe i,” siger Marco Gersager om Sydhavsrally. ”Det var første gang, jeg har kørt et DM-rally på Lolland-Falster med John Larsen i spidsen. Man kunne virkelig mærke, at det var et løb, som var arrangeret for kørerne, og det skal John og hans hold have stor ros for.”


Sydhavsrallyet var første løb i både mørke og regnvejr i den nye Skoda Fabia for Marco Gersager og Carina Møller.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Sydhavsrally blev afviklet over to dage. Fredag aften stod på hastighedsprøver på det nordvestlige Lolland, mens lørdagens del af løbet fandt sted på Østlolland og Falster.

”Vi bøvlede med, hvilke dæk vi skulle skrue på rallybilen. Lørdag var det ikke svært, for der regnede det gennem hele dagen. Men fredag var udfordrende – også fordi mørket faldt på,” forklarer Marco Gersager.

”Mit nattesyn er ikke ret godt. Carina og jeg har kørt et rally i mørke med Skodaen før, og det var godt, men det var første gang med bilen i både regnvejr og tørvejr. Heldigvis havde vi fredag aften kørt de to første hastighedsprøver, inden der kom regn. Højdepunktet var en gennemgående hastighedsprøve på 28 kilometer. Det er bare rigtigt rally, hvor koncentrationen skal være oppe i så lang tid. Og så skulle vi køre hastighedsprøven to gange. Først, da det var lyst og tørt, dernæst, da mærket var faldet på og regnen var kommet.”

Sydhavsrally bestod af 14 hastighedsprøver. Kun en enkelt gang hen over weekenden sluttede Marco Gersager og Carina Møller udenfor top 5.


På alle 14 hastighedsprøver på nær en enkelt sluttede Marco Gersager og Carina Møller i top 5.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

”Jeg kendte hastighedsprøven i Nykøbing Falsters industrikvarter, og det var også her, at vi fik vores bedste resultat med næstbedste tid af alle, men generelt var området meget fladt, og prøverne gik også meget lige ud,” siger Marco Gersager. ”Men løbet var så vanvittigt tæt. Alle har spidse albuer og er klar til kamp. Det var tæt og spændende hele tiden.”

Efter resultaterne i Sydhavsrally er Marco Gersager og Carina Møller rykket frem på syvendepladsen i Dansk Super Rally, der er mesterskabet på tværs af alle klasser, og hvor 79 hold indtil videre har scoret point. I RC2-klassen holder parret i den farveladefarvede Skoda Fabia R5 stadig fast i fjerdepladsen inden finalen, der finder sted den 9. oktober med Skjern som udgangspunkt.

”Inden da skal vi deltage i et Yokohama-rallysprint på Avedøre Holme, og vi håber også at kunne nå et enkelt rally i enten Tyskland eller Sverige, inden vi skal køre finalen,” slutter Marco Gersager.

GM Motorsport


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Marco Gersager
  • SydhavsRally
  • 27/08/21 - SydhavsRally - DM Rally - DM
  •