Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
30/08/21 

Læs i denne udgave:
- Regn gjorde det svært for de danske kørere
- F3 på Zandvoort
- Endurance på Nürburgring
- Finale i Karting Academy
- Night Race i Padborg
 


Frederik Vesti på Spa
(Foto: Dutch Photo Agency)

Siden sidst

Regn i både Europa og USA gjorde betingelserne svære for DASUs internationale banekørere.

Fin pointhøst til Vesti trods regnkaos i Belgien

Efter en sommerpause var FIA International F3 Championship atter på banen; denne gang i rammeprogrammet til det belgiske Grand Prix på Spa-Francorchamp. Som de der fulgte begivenhederne kan bevidne blev det en løbsweekend i regnens tegn; så meget, at Formel 1 Grand Prix’et måtte aflyses efter få omgange bag safetycar.

I F3 lykkedes det dog at gennemføre alle tre løb, selv om safetycar flere gange var i aktion. Frederik Vesti hentede en sjetteplads i hovedløbet, hvor Oliver Rasmussen fortsatte sin fremgang og blev P17 blandt de 26 kørere der fuldførte løbet.

Vesti hentede også gode points i de to sprintrace lørdag, og avancerede en plads i den samlede stilling hvor han nu er på tredjepladsen. Læs mere her og se stillinger mv. på fiaformula3.com

Problemer i New Jersey

Regnen drillede også på New Jersey Motorsports Park i staten af samme navn. Her blev næstsidste afdeling af Indy Pro 2000 Championship afviklet, og det blev ikke uden problemer for danske Christian Rasmussen. I første heat blev det til en tredjeplads, men i de resterende to måtte Christian begge gange i pit for reparationer efter sammenstød. Han fører dog stadig samlet med 18 points før finaleløbet i oktober.

Løbene kan ses i deres helhed på YouTube her.

Danskere på Brands

Den engelske traditionsbane Brands Hatch lagde asfalt til næstsidste afdeling af Sprint Cup i GT World Challenge Europe. To danskere var med; bedst gik det for Benjamin Goethe der kom i mål som P9 i det andet af de to løb (P5 i Pro Cup), mens Nicolai Kjærgaards bedste resultat var P19 i løb to (P9 i Silver Cup)


Oliver Rasmussen(på foto) og Frederik Vesti skal til Zandvoort.
(Foto: Formula Motorsport LTD)

Det sker

En klassiker vender tilbage

Mange motorsportsfans husker den hollandske bane Zandvoort, der er placeret helt ude i klitrækkerne mod Nordsøen ved byen af samme navn. Her blev afgjort mange klassiske dueller indtil banen forsvandt fra F1-kalenderen i midten af firserne. Der er dog i tiden efter fortsat kørt mindre løbsserier på banen, og den kommende weekend lægger den nyrenoverede bane så asfalt til en genfødsel af det hollandske F1 Grand Prix, og samtidig afvikles næstsidste runde af FIA F3 Championship med Frederik Vesti og Oliver Rasmussen.

Begivenhederne kan som altid følges Live på tv, se hvornår på tvguide.dk

Endurance på Nürburgring

Efter løbsserien GT World Challenge Europe afviklede afdeling af Sprint Cup den forgange weekend er turen nu kommet til en afdeling af seriens Endurance Cup. Løbet køres på Nürburgring og har deltagelse af adskillige danskere. Efter sejren i 24-timers løbet på Spa tidligere på året indtager Nicklas Nielsen med holdkammeraterne Alessandro Pier Guidi/Come Ledogar den samlede føring, men også Valdemar Eriksen, Nicolai Kjærgaard, Mikkel O Pedersen og Benjamin Goethe er faste deltagere i serien. De får til weekenden tillige følgeskab af Bastian Buus.

Se mere på gt-world-challenge-europe.com, hvor du også kan følge løbene.

På programmet er også afdeling af Lamborghini Super Trofeo Europe, hvor den faste deltager Kevin Rossel får følgeskab af Nicolai Sylvest.

Det samme gælder European GT4 Series med deltagelse af Nicolaj Møller Madsen, Henrik Pedersen og Alexander Hartvig.

Finale i Academy

Tredje og sidste afdeling af FIA Karting Academy køres i svenske Kristianstad den kommende weekend. Den danske repræsentant David Walther er inden finalen på en samlet tolvteplads. I kategorien KZ2, hvor der køres om World Cup, er Frederik Kikkenborg, Mads Thomsen, Johnny Andersen, Isac Jacobsson, Lasse Karlshøj og Michael Faurschou på startlisten.

Følg med Live på fiakarting.com

Night Race i Padborg

Padborg Park åbner den kommende weekend portene for dette års udgave af Padborg Park Night Race.

På kalenderen er bl.a. talentklassen DK Formel 4/5.

Se mere på padborgpark.dk/motorsport.

Løbene kan følges på YouTube her.