Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Podieplads til Mathias Christiansen i spændende Sydhavsrally

DM Rally 
29/08/21 

Mathias Christiansen kastede sig til i år ud i en ny udfordring indenfor rallyens verden og rykkede op i Rally4 med den nye Peugeot 208 Rally4 fra Brian Madsen Sport.
 

Et samarbejde, som er vokset og vokset gennem 2021-sæsonen, og som nåede et nyt højdepunkt i denne weekend, da det ved Sydhavsrallyet blev til en tredjeplads i klassen for Mathias Christiansen og Sabrina Murmann Sørensen.

Sydhavsrallyet adskiller sig fra resten af denne DM-sæson ved at være et løb over to dage, og dermed var løbet på Falster med 160 kilometer specialprøver også vejen til ekstra køretid. Og det i svære vejrforhold, hvor feltet mødte masser af regn undervejs, forklarer Mathias Christiansen.

- Det endte godt for os. Vi kom egentlig godt fra land fredag aften i tørvejr og vi var virkelig godt med - indtil regnen kom. Det gik ud over vores flow i bilen, så vi måtte tage det en prøve ad gangen, forklarer Mathias Christiansen om fredag aftens prøver på Falster.


De sidste forberedelser kommer på plads for Peugeot-satsningen hos Brian Madsen Sport. Løbet på Falster endte med en tredjeplads i RC4-klassen for Mathias Christiansen og Sabrina Murmann Sørensen.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Hårdt arbejde lønnede sig

Lørdag kom Mathias Christiansen og Sabrina Murmann Sørensen tilbage med et godt flow, og sæsonens længste rally endte både med et podie og en masse læring.

- Vi kom meget bedre med, og det her resultat er mere end godkendt. Vi er glade for, at vi endelig lykkedes med at få et podie ud af det hårde arbejde, vi har lagt hele sæsonen, forklarer han og fortsætter:

- Det har været et stort arbejde at lære den nye bil så godt at kende, og vi har samtidigt fået finpudset vores samarbejde inde i bilen. Vi har hentet meget ind på begge områder, for i starten kunne bilen så meget mere end os - det er lidt noget andet nu. Den kører fuldstændig fantastisk, men hvis det virkelig skal gå stærkt, så skal man også kunne udnytte alt, hvad bilen kan - og det er vi absolut blevet bedre til at gøre nu, forklarer Mathias Christiansen.


Sydhavsrallyet er sæsonens længste - over to dage og i alt 160 kilometers specialprøver.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

De lange prøver var samtidigt guld værd i forhold til at høste endnu flere erfaringer i den nye Peugeot 208 Rally4, slår han fast.

- Det var et helt vildt rally det her. Der var mange, lange prøver, hvor vi havde den længste på 28 kilometer. Det er en stor udfordring, for du holder maksimal koncentration og skal gøre det over et så langt stræk som det var, forklarer han og uddyber:

- Det er guld værd for et hold som os, for vi fik virkelig fundet rytmen og arbejdet godt med de udfordringer, som rallyet kastede efter os. Virkelig et godt rally, og jeg er super glad for resultatet, afrunder Mathias Christiansen.


Fredagens specialprøver i Sydhavsrallyet endte ud på de mørke timer.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Årets sjette og sidste afdeling af DM i rally venter den 9. oktober, hvor Dansk Super Rally Ikast køres.


(Foto: Jokum Tord Larsen)

Brian Madsen Sport


Læs mere om:
  • Mathias Christiansen
  • SydhavsRally
  • 27/08/21 - SydhavsRally - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: