Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Brian Madsen Sport klar til topkamp på Falster

DM Rally 
27/08/21 

I den kommende weekend er dansk rally tilbage fra sommerpausen, og det samme er Brian Madsen Sports unge håb, Mathias Christiansen. Her går turen til Falster og Sydhavsrallyet, som Nykøbing F. Motorsport står bag.
 

Og det bliver et rally, der på flere kanter adskiller sig fra de andre i den seks løb lange DM-kalender. Sydhavsrallyet er nemlig det eneste arrangement, der kører over to dage. Og det stiller krav - for dels er rallyet længere og har flere prøver, dels starter det fredag aften og ender i mørke, inden der følger en hel lørdags prøver.

Det er noget, som Mathias Christiansen ser frem til efter en indtil videre givtig sæson i den nye Peugeot 208 Rally4.

- Det er skønt at være tilbage i feltet. Jeg tror og håber vi får et par gode dage her, og det er superfedt, at vi endelig har et todagesløb. Det er en lidt anden opgave end vi hidtil har haft, for med to løbsdage får du bedre tid til at fokusere, og der er flere kilometer med prøver, forklarer han og tilføjer:

- Omvendt bliver det også et noget længere rally at skulle holde sig skarpt på, men jeg ser frem til opgaven. Vi har varmet lidt op ved at køre et rallysprint her for et par uger siden, og jeg vil da sige, at vi går efter at få os et godt og stabilt rally. Farten er helt klart i bilen, så jeg håber vi kan få det hele til at fungere, forklarer Mathias Christiansen.


Aftenkørsel er en del af weekendens opgave for Mathias Christiansen og codriver Sabrina Murmann Sørensen.
(Foto: Jokum Tord Larsen/Brian Madsen Sport)

Spændende vejrudsigt venter

Et andet element til den kommende weekend kunne meget vel blive vejret. Lige nu loves der regn over Falster både fredag og lørdag, og det føjer blot et ekstra element til weekendens rally, slår teamchef Brian Madsen fast.

- Det tegner til regn, og det kan som altid få indflydelse, men jeg er sikker på Mathias går til det her rally som han plejer. Uanset hvad, så er todagesløb det, som rally rigtigt handler om, forklarer Brian Madsen og uddyber:

- Det er super fedt, at man kan køre 4-6 prøver fredag aften, og at der så følger en hel lørdag bagefter. Der er flere kilometer og prøver end normalt, så der kan godt blive råd til at køre en enkelt prøve, der ikke er optimal - derfor er det lidt mere åbent for chaufføren og for teamet. Samtidigt skal de fredag køre i mørke, og her bliver der stillet krav til samarbejdet i bilen, for her kører du kun stærkt, hvis du lytter til codriveren, siger Brian Madsen med et smil.

Sydhavsrallyet skydes i gang fredag aften lidt i 19, og bilerne er i mål lørdag fra klokken 18.37 - 160 km specialprøver og i alt 492 km senere.

Brian Madsen Sport


Læs mere om:
  • Mathias Christiansen
  • Brian Madsen Sport
  • SydhavsRally
  • 27/08/21 - SydhavsRally - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: