Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Podiepladser til begge Momentum Racing kørere

SuperCup 
26/08/21 

Det blev et forrygende Grand Prix Danmark for begge Momentum Racing kørere, da den 2. afdeling af Yokohama SuperCup blev kørt på FDM Jyllandsringen.
 

Holdet fra Kalvehave på Møn kender næsten banen udenfor Silkeborg, som deres egen bukselomme, da en stor del af de event arrangementer, som de også arrangerer, bliver afholdt på netop den midtjyske bane.

Den kørsel foregår dog ikke med de to Seat Ibiza 1,8 racere, og efter 2 måneders sommerpause siden den 1. afdeling af mesterskabet, skulle der lige bankes en lille smule rust af under tidtagningen lørdag eftermiddag.

Oliver Rømer og mesterskabsførende Jens Kristoffersen var dog begge hurtige til at få omgangstiderne ned, og var begge med i kampen omkring Pole Position. Jens endte med at misse Pole med 0,111 sekund, hvilket var virkelig imponerende, når man tænker på at han havde 60kg succesballast med i bilen, grundet præstationerne ved den første løbsweekend.


(Foto: JJ Media)

Rømer havde sat en rigtig fin tid, men havde desværre overset en gul flagzone, da en anden bil holdt stille. På det punkt var dommerne hårde og brutale – udelukket fra kvalifikationen – sidste startposition til løb 1. Men så skulle der jo bare overhales en masse.

Løb 1 startede 17.20, hvilket heldigvis var inden solen for alvor begyndte at genere kørerne på vej mod Sving 1. Det blev til en forrygende start for Jens, som var med helt fremme, men måtte flette ind på 3. pladsen gennem de første par omgange. Herefter lykkedes det ham at lægge så meget pres på den forankørende, at Kristoffersen fik overhalet på løbets 5. omgang, og herefter kunne køre en forholdsvis sikker andenplads hjem.

Oliver fik øvet overhalinger til den store guldmedalje, da han startede 14. i feltet, men allerede var i top 7 efter første omgang. Herefter gik det slag i slag, og i løbet af de 13 omgange, fik han kørt sig frem til en slutplacering som femmer. I det tætte felt – mindre end 5 sekunder fra podiet.

Det betød at han skulle starte firer til løb 2, da man vender rundt på top 8. Det blev til en rigtig god start for Rømer, som tog føringen i Sving 1, og kunne kigge i bakspejlet og se Kristoffersen lige bagved. På løbets anden omgang skiftede de to position, hvorefter det var Rømers tur til at fylde godt i sidespejlene på den røde og hvide Seat Ibiza med startnummer 32.


(Foto: JJ Media)

Godt nok var der en konkurrent som senere snuppede førstepladsen, men det så ud til at blive en 2. og en 3. plads til Momentum Racing, indtil Jens havde let kontakt med en langsommere konkurrent, som skulle overhales med en omgang. Det var nok til at ødelægge fælgen, så luften stille og roligt fes ud af dækket, og han måtte udgå af løbet.

Til gengæld kunne Oliver Rømer køre en flot 2. plads hjem, hvilket samtidig var hans første generelle podieplads i Yokohama SuperCup i bilen med startnummer 31. Så det hjalp lidt på humøret i teltet, selvom det kunne have været sjovt med begge kørere på podiet, i samme løb.

Det resultat betød at Rømer skulle starte 7’er i weekendens sidste løb, mens Kristoffersen skulle starte 10’er. Så igen skulle der overhales, hvis der skulle pokaler med hjem.


(Foto: JJ Media)

Det blev der så sandelig også. Der var ballade længere fremme i feltet, hvor to biler kolliderede, og den ene røg hårdt i autoværnet. Teamet vil i den forbindelse ønske God Bedring til Jeff Nigel Lyngø-Grosen, som bøjede et par ribben i uheldet.

Det kaos gjorde at Jens var helt oppe som 3’er, mens Oliver lå lige bagved på 4. pladsen. Der kom en Safety Car, da der var en anden konkurrent som holdt i sandfanget på et farligt sted, og skulle trækkes fri. Så der var lige et par omgange til at få pulsen lidt ned igen, efter den intense start.

Da løbet endelig blev givet frit igen, var Jens ikke sen til at ligge pres på køreren på 2. pladsen – men forbi kom han altså ikke, og krydsede målstregen som treer. Oliver kørte en komfortabel 4. plads hjem, hvilket gav en masse gode point til mesterskabet.

Efter den anden løbsweekend ud af fem, indtager Jens Kristoffersen andenpladsen i Yokohama SuperCup mesterskabet, mens Oliver Rømer er rykket frem som firer.

Der er ikke lang tid inden bilerne skal læsses på autotraileren igen.

Om halvanden uge køres der Night Race på Padborg Park, hvor weekendens sidste heat skal køres i tusmørket.

Mens Jens kan pille lidt ballast ud af bilen, bliver der i stedet flyttet nogle kilo over i Olivers bil. Men selvom bremserne og motoren ikke er alt for glade for at slæbe rundt på de ekstra kilo, er det kun et tegn på at man har gjort det godt, i den forgangene weekend, hvilket er den positive vinkel på det.


(Foto: JJ Media)

Der bliver endnu en gang Live Streamet på https://www.youtube.com/SuperGTdanmark. I kan holde øje med sendetidspunkter på teamets Facebook side https://www.facebook.com/MomentumRacingDK/, hvor der også kommer opdateringer i løbet af weekenden.

Desuden er der endelig lukket op for fri adgang for tilskuere, så det nu er muligt at komme rundt i paddock områderne, og ikke mindst møde teams og kørere til en hyggelig snak.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Kvalifikation 10.30
Løb 1 17.05

Lørdag
Løb 2 12.30
Løb 3 20.00

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Kristoffersen
  • Oliver Rømer
  • Momentum Racing
  • Jyllandsringen
  • 22/08/21 - Jyllandsringen - SuperCup
  •