Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nyt område venter for Marco Gersager

DM Rally 
24/08/21 

Efter en sommerpause på godt to måneder genoptages kampen om Dansk Super Rally i weekenden. Det sker med Sydhavsrally, der køres på Lolland og Falster med Nykøbing Falster som base.
 

”For at være helt ærlig, så har jeg aldrig prøvet at køre et rally i området. Underligt nok,” siger Marco Gersager. ”Området plejer at være kendt for at være fladt med veje, der bare går ligeud, men fordi klassen er så tæt, er der bestemt ikke nogen, som vil hvile på laurbærrene. Jeg er helt sikker på, at alle mand i klassen er helt klar og opsat på opgaven.”


Marco Gersager og Carina Møller ligger på ottendepladsen i Dansk Super Rally.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Marco Gersager og Carina Møller har indtil videre scoret 147 point til Dansk Super Rally. Det rækker til en foreløbig ottendeplads i tabellen, men at der er tæt i toppen, understreges af, at der kun er 12 point op til holdet på femtepladsen. Når det gælder kampen om Danmarksmesterskabet i RC2-klassen, er holdet på fjerdepladsen.

”For Carina og jeg har 2021 hele tiden skullet være et læreår med den nye Skoda Fabia, men til Sydhavsrally har der også lige sneget sig en VM-bil med i feltet, og det gør det sværere i generelklassementet. Kan vi slutte i top 5 generelt, er vi på rette vej, men det kunne være rigtig sjovt at slutte i top 3,” siger Marco Gersager.

Han glæder sig til det kommende Sydhavsrally. Det køres nemlig over to dage. Fredag aften gælder det 90 km hastighedsprøver, mens der lørdag køres 70 km.

”I min optik er det rigtig rally,” siger Marco Gersager. ”Begår man en fejl, er der mulighed for at rette den op, når man kører 170 km hastighedsprøver. Det har du ikke i de sprintrallyer på bare 60 km, vi normalt kører. Der bliver du sendt til tælling, hvis du taber 10 sekunder på en hastighedsprøve. Jo flere kilometer bag rattet, jo bedre.”


For anden gang i år skal Marco Gersager og Carina Møller køre rally i Mørke med deres Skoda Fabia R5.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

”Men vi må også erkende, at vi ikke har så meget erfaring med bilen i mørke, og det kan måske være en hæmsko for os fredag aften. Men vi vil gøre vores allerbedste. Vi vil i hvert fald ikke lade de andre komme sovende til noget. Vi kommer jo også med en frisk generalsejr fra det svenske Lille Mats-rallysprint i bagagen. Så vi er klar.”

GM Motorsport


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Marco Gersager
  • SydhavsRally
  • 27/08/21 - SydhavsRally - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: