Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport starter med to forskellige strategier

DM Rally 
24/08/21 

I weekenden genoptages kampen om Danmarksmesterskabet i rally. Det sker ved Sydhavsrally med base i Nykøbing Falster. Traditionen tro stiller Suzuki Motorsport til start med to biler. Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) deltager med deres Suzuki Swift R+ i den hårde RC2-klasse, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) starter i Rally3-klassen med deres Suzuki Swift Sport 1600.
 

Sydhavsrally strækker sig over to dage, hvor der fredag aften køres seks hastighedsprøver – hvoraf de sidste finder sted i mørke – men lørdagen byder på otte hastighedsprøver. Det er i alt 160 kilometer hastighedsprøver, løbet strækker sig over. Foruden den dobbelte distance i transportetaper.


Kenneth Madsen og Mette Felthaus går efter et topresultat i generalklassementet.

”Det bliver et langt rally, og det glæder jeg mig til,” siger Kenneth Madsen. ”Jeg kan lide at køre lange løb og jeg elsker også at køre rally i mørke. I år har Mette og jeg ikke haft nogen internationale starter, så det bliver årets længste rally for vores vedkommende.”

”De 160 kilometer hastighedsprøver i løbet svarer næsten til det antal kilometer, det er lykkedes os at gennemføre i år. Mellemdifferentialet på vores Suzuki Swift R+ har virkelig drillet os, men det er ikke bare et traditionelt, mekanisk differentiale. Det består groft sagt af en stribe koblingsplader med nogle magnetspoler, og så en automatisk styring. Det er det, der har udfordret os, men nu har vi fået løst problemet.”

Det nye mellemdifferentiale blev tidligere på måneden afprøvet ved et 40 kilometer langt rallysprint ved Randers. ”Der var slet ingen kvaler overhovedet, så nu ser vi frem til at give den gas ved Sydhavsrally og kæmpe med om sejren over de to dage,” siger Kenneth Madsen.

For Jacob Madsen/Line Nedergaard er strategien en helt anden. Holdet har valgt kun at deltage i lørdagens del af Sydhavsrallyet.

”Det hænger kort og godt sammen med den måde, løbet og DM-reglerne er skruet sammen på. Det er derfor, at vi har fravalgt fredagens del af løbet,” siger Jacob Mandsen. ”Jeg kunne ellers godt have tænkt mig at køre første del af løbet med mørkekørsel og masser af prøver, men jeg valgte ud fra, hvad der var klogt i mesterskabssammenhæng.”


Jacob Madsen og Line Nedergaard har valgt først at starte løbet lørdag.

Jacob Madsen/Line Nedergaard har nemlig dels fokus på Danmarksmesterskabet i deres klasse, dels en top 3-placering i Dansk Super Rally – hovedmesterskabet på tværs af alle klasser.

”Fredagens del af løbet udløser 10 point, og det er vel at mærke kun til klassemesterskaberne. Lørdagens del udløser 30 point til såvel klassemesterskaberne som til Dansk Super Rally,” forklarer Jacob Madsen. ”Lige nu har vi et forspring i vores klasse på 58 point. Efter fredagens del af løbet ryger vi nok ned på 48 point, men i resten af sæsonen er der kun 60 point at kæmpe om her, så det er et kalkuleret tab.”

”Når vi så starter løbet om lørdagen, har vi ikke mistet noget i kampen om Dansk Super Rally. Det vil bare være sjovt for Line og jeg at slutte i top 3 generelt i Dansk Super Rally. Vi kunne have sikret os et Danmarksmesterskab i vores klasse om fredagen, men en top 3-placering generelt, når sæsonen er omme, trækker altså mere.”

Sydhavsrally finder som sagt sted over to dage. Fredag aften klokken 18.00 sendes de første biler afsted fra Cementen i Nykøbing Falster. Lørdag klokken 11.00 genoptages løbet med restart samme sted, og klokken 18.23 kommer de første deltagere i mål.

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Jacob Madsen
 • Kenneth Madsen
 • Line Nedergaard
 • Mette Felthaus
 • Suzuki Motorsport
 • SydhavsRally
 • 27/08/21 - SydhavsRally - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: