Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Dejligt med et langt rally

DM Rally 
24/08/21 

Ib Kragh lægger ikke skjul på, at han er en rallykører af den gamle skole. Som frisk 57-årig har han været med i rallysporten i en tid, hvor løbene på grund af deres længde og varighed var særdeles udfordrende. Derfor ser han frem til weekendens Sydhavsrally, der fredag aften og lørdag eftermiddag køres på Lolland og Falster.
 

”Det bliver dejligt med et langt rally,” siger Ib Kragh, ”men det bliver også noget af et udholdenhedsløb, og det synes jeg er fedt. Fredag aften skal vi køre 90 km hastighedsprøver. Lørdag eftermiddag 70 km hastighedsprøver. Det er 160 km i alt, og det er faktisk en dobbelt så lang distance som ved den forrige DM-afdeling.”

Sydhavsrally får base i Nykøbing Falster – ligesom det var tilfældet i 2020.

”Jeg ved ikke, om vi skal køre nogle af de samme hastighedsprøver som sidste år, men der skulle være et par kilometer grusprøver, og det havde vi ikke sidste gang,” siger Ib Kragh. ”Fredag aften skal vi køre tre hastighedsprøver to gange på mellem fire og 28 kilometer. Første gennemkørsel får vi helt sikkert i dagslys, men når vi skal køre dem anden gang, kan det godt være, at vi skal have monteret ekstralys på rallybilen.”

Den hvide, grå og grønne Skoda Fabia R5 Evo har hen over sommeren været adskilt og er minutiøst blevet gennemgået, så den er klar til efterårets strabadser.

”Min faste co-driver Ditte Kammersgaard var til start i et VM-rally i Belgien, men jeg havde fået min gamle makker Karsten Isaksen med mig i bilen til et rallysprint ved Randers,” fortæller Ib Kragh. ”Vi fik eksperimenteret lidt med bilen, hvor jeg også prøvede at køre den med slickdæk i regnvejr. Det er kun sket før, hvis vi er blevet overrasket af en pludselig regnbyge, men det var en god testdag, og det var det vigtigste.”

Men forude gælder syv forskellige hastighedsprøver på Lolland og Falster.

”Der skal meget held til, hvis vi skal komme øverst på skamlen, men kan Ditte og jeg komme i top 3, vil jeg være glad,” siger Ib Kragh.

IK Rally Racing

Læs mere om:
  • Ditte Kammersgaard
  • Ib Kragh
  • SydhavsRally
  • 27/08/21 - SydhavsRally - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: