Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

To unge gutter og en Ford Fiesta med fart på fører Danmarksmesterskabet i rally

DM Rally 
24/08/21 

Lidt hyggeræs om torsdagen for at styrke kendskabet til sin bil kan føre til meget mere. For fire år siden blev Anders Hansen, Haderslev, som oprindeligt stammer fra Viuf ved Kolding, introduceret for rally af sin far, som på det tidspunkt var mekaniker for rallykøreren Rasmus Jepsen. Anders blev fanget af kammeratskabet i sporten, og ikke mindst af mulighed for at kunne komme ud at køre hurtigt under kontrollerede og lovlige forhold.
 

På det tidspunkt var der nogle motorklubber i Sydjylland, Sønderjylland og på Fyn som introducerede torsdagsrally. Torsdagsrally køres selvfølgelig på en hverdagsaften, og giver nybegyndere muligheden for at prøve rally på et lukket industriområde, hvor alt foregår med myndighedernes tilladelse. Torsdagsrally er godkendt af både politiet og Dansk Automobil Sports Union, som de arrangerende klubber er medlem af under Danmarks Idræts Forbund.


Anders Hansen og Nicolai Aamann fører Danmarksmesterskabet i National 1-klassen efter de første fire afdelinger er kørt.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Anders Hansen deltagelse som official til et torsdagsrally blev hurtigt vekslet til deltagelse i et torsdagsrally, og så var han solgt. Der var ingen tvivl om at rally var hans sportsgren. For Anders Hansen udviklede torsdagsrally sig hurtigt til deltagelse i klubrally i 2019. Her fik han overtalt Nicolai Aamann til at tage tjansen som co-driver. Nicolai siger om sin indgang til rally:

”Min indgang i rallyverdenen har været lidt tilfældig. I 2018 begyndte jeg at deltage i torsdagsrally og i slutningen af året da Anders jokede med at jeg kunne blive hans andenkører i 2019, skyndte jeg mig bare at hoppe på og siden har jeg været bidt og kunne nu ikke se mig selv udenfor rally på den ene eller anden måde.”

Anders Hansen startede sin rallykarriere i en ældre Ford Focus gadebil, som dog hurtigt blev rigget til med lidt udstyr, så den var både sikker og konkurrencedygtig. I den fælles debutsæson i 2019, blev samarbejdet testet i både rallysprint og klubrally. At samarbejdet fungerede, blev bevist med en førsteplads i rallysprint-turneringen Speednord 2019, en andenplads i Danmarksmesterskabet i klubrally 2019, og en andenplads i Jysk/Fynsk Mesterskab.

2020-sæsonen skulle være det første år, hvor der blev satset på deltagelse i en fuld sæson om Danmarksmesterskabet. Anders Hansen anskaffede en ”ny” brugt Ford Fiesta som oprindeligt var bygget til rallybrug, med alle de optimale komponenter til at være konkurrencedygtig i klassen. Desværre blev sæsonen præget af Corona pandemien, som blot gjorde det muligt at gennemføre fire DM-afdelinger mod normalt seks. Anders Hansen og Nicolai Aamann valgte at bruge sæsonen til at køre nogle fornuftige løb, og både køre sig mere ind på hinanden i samarbejdet i bilen, men ikke mindst at lære den nye bil at kende. De sluttede sæson 2020 med en generel sjetteplads i deres klasse, med bedste resultat på tredjepladsen i Djurs Rally på Djursland.

2021-sæsonen ser ud til at blive en fuld sæson med seks afdelinger om Danmarksmesterskabet. De fire er blevet afviklet inden sommerferien. Anders Hansen og Nicolai Aamann har haft en flot første halvdel af sæsonen, og kan, inden de to sidste afdelinger der køres henholdsvis på Lolland den 27. og 28. august, og i Vestjylland den 6. oktober, se sig selv placeret på en flot førsteplads i kampen om Danmarksmesterskabet i klassen National 1, der er for utunede biler op til 1.600 ccm. Placeringen er opnået med to førstepladser og to andenpladser i de første fire afdelinger. Sammenlagt har de 105 point foran klassens nummer to, Christian A. L. F. Christensen/Julie Matthiesen med 81 point.


Anders Hansen og Nikolai Aamann gav publikum noget at se på ved fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally ved Esbjerg.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Anders Hansen udtaler inden efterårssæsonens to DM-afdelinger:

”Vi ser frem til efterårssæsonen to afsluttende løb, hvor vi med fornuftig kørsel kan køre mesterskabet sikkert i hus. Med det pointforspring vi har efter de første fire afdelinger, skal vi blot gennemføre de sidste to afdelinger, for at vinde Danmarksmesterskabet i klassen. En første eller andenplads i en af de sidste to afdelinger vil være nok til at tage mesterskabet. Vi glæder os til at sætte os i bilen igen til femte afdeling på Lolland den 27. og 28. august.”

”Det er vores første todages rally, som har mange flere kilometer hastighedsprøve end det vi er vant til fra tidligere deltagelse i de etdags løb vi indtil nu har kørt. Vi er i hvert fald sat op til opgaven. I sommerpausen har bilen været adskilt og er blevet serviceret og optimeret til det, som budgettet har givet mulighed for, så den er også helt klar til de to kommende løb om mesterskabet. Nu skal vi blot holde den på vejen”.

AH Motorsport

rallypics.dk
Viggo Johansen

Læs mere om:
  • SydhavsRally
  • 27/08/21 - SydhavsRally - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: