Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Magnussen og Team SASHI High Class Racing gennemførte 24-timersløbet

FIA WEC 
23/08/21 

World Endurance ChampionshipSøndag lykkedes det for Kevin Magnussen, Jan Magnussen, Anders Fjordbach og resten af det danske Team SASHI High Class Racing at nå målet om at gennemføre det benhårde 24-timersløb på Le Mans.
 


(Foto: Xynamic)

Drømmen om at gennemføre 24-timersløbet på Le Mans som teamkammerater lykkedes søndag for Kevin Magnussen og Jan Magnussen, som sammen med Anders Fjordbach og resten af Team SASHI High Class Racing kørte deres Oreca 07 LMP2-racer over målstregen i den legendariske klassiker.


(Foto: Xynamic)

Håbet om et topresultat i verdens største motorsportsbegivenhed blev imidlertid ikke indfriet for trioen, som aldrig fandt den topfart, der var nødvendig for at kæmpe mod konkurrenterne på den franske racerbanes langsider. Teamet mødte forskellige udfordringer undervejs og fik eksempelvis ordre fra løbsledelsen om at udskifte bilens FIA-obligatoriske GPS-modul midt under løbet, hvilket kostede adskillige dyrebare minutter i garagen. Tidligt søndag morgen blev Jan Magnussen desuden ramt af en konkurrerende LMP2-bil, hvilket forårsagede en punktering og et møde med muren samt en lang tur hjem til de ventende mekanikere i garagen.


(Foto: Xynamic)

Trods en brav kamp fra hele holdet bag det danske team, som var bakket op af en række store danske virksomheder med hovedsponsoren og kødgrossisten JN Meat International i spidsen, blev det således et langt mere udfordrende Le Mans end forventet, og teamet måtte acceptere en slutplacering bagest i det store LMP2-felt. Men den største opgave – at gennemføre verdens hårdeste racerløb med et dansk team og fuld dansk kørerbesætning inklusive to generationer Magnussen – blev ikke desto mindre udført, da Jan Magnussen søndag krydsede målstregen efter 24 benhårde timer.


(Foto: Xynamic)

– Det var åbenlyst ikke det resultat, vi hverken havde håbet eller forventet, men chancen for at køre et Le Mans sammen med min far er noget, vi har talt om i mange år. At kunne kalde min far for min teamkammerat er en kæmpe ting. Han har vundet flere sejre på Le Mans, og dét sigter jeg selv efter at gøre i fremtiden. Det var en fed oplevelse at være på samme hold og køre den samme bil, og dét er bestemt noget, vi vil huske resten af vores liv. Det har været en fantastisk oplevelse at køre på Le Mans for første gang i min karriere, også selv om resultatet er frustrerende. Le Mans er en unik racerbane og en spektakulær begivenhed, og oplevelsen har kun gjort mig endnu mere opsat på at vinde løbet. Kæmpe tak til alle dem, som har bakket projektet op og troet på os, for uden vores partnere, sponsorer og mange fans kunne det simpelthen ikke have ladet sig gøre, lyder det fra Kevin Magnussen.


(Foto: Xynamic)

– Jeg er glad og stolt over, at projektet lykkedes. At vi fik mulighed for at stille op sammen, for dén del af det er jo en drøm, som er gået opfyldelse. Ingen tvivl om, at resultatet slet ikke står mål med vores ambitioner, men sådan går tingene desværre nogle gange, og især her på Le Mans. Også i min tid hos Corvette Racing har der været år, hvor vi har været ramt af kæmpe problemer. Og dét bliver kun endnu mere frustrerende, når det er ens eget projekt, og jeg havde ønsket det bedre for os alle sammen, og ikke mindst for Kevin. Men det ændrer ikke på, at hele projektet fra start til slut har været en fantastisk rejse. Jeg er så taknemmelig for, at det hele lykkedes, at havde de mennesker, som troede på og støttede det, bag os. Det er svært at forstå, hvor uheldige, vi var, selv på løbets sidste omgange. Men følelsen og oplevelsen af at køre her på Le Mans sammen med Kevin er noget, som jeg altid vil huske, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Xynamic)

– Det har formentlig været mit værste 24-timersløb nogensinde, men samtidig er jeg vildt glad for, at det blev med Kevin og Jan. Jeg har fået lov til at køre sammen med to af de bedste danske racerkørere nogensinde, og projektet har i sig selv skrevet sig ind i dansk motorsportshistorie. Jeg havde naturligvis forventet mig meget mere af vores performance, og det har været en meget stejl bakke op ad bjerget for hele teamet, siden vi ankom til Le Mans. Vi har kæmpet med en masse forskellige problemer før og under løbet, og nogle af dem har været helt ude af vores hænder. Det vigtigste er, at vi holdt modet oppe hele vejen, fik bilen hjem og gennemførte løbet. Et af det helt store mål var at få Kevin og Jan til at køre Le Mans sammen, og dét nåede vi, lyder det fra Anders Fjordbach.


(Foto: Xynamic)

Team SASHI High Class Racings deltagelse i den 89. udgave af 24-timersløbet på Le Mans har opnået stærk support fra flere danske virksomheder, blandt andre hovedsponsoren og Slagelse-virksomheden JN Meat International, landets største udbyder af arbejdsbeklædning, MASCOT, servicevirksomheden RengøringsAgenterne, urspecialisten Klarlund, autogrossisten au2aprts, webshoppen Coolshop.com, byggemarkedskæden Bauhaus Danmark, erhvervsmanden Lars-Christian Brask og mange andre – samt danske brands som Cult Energy og Nohrlund.


(Foto: Xynamic)

Team SASHI High Class Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Jan Magnussen
  • Kevin Magnussen
  • High Class Racing
  • Le Mans
  • 22/08/21 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •