Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Når alting driller

Super GT Danmark 
23/08/21 

Super GT DanmarkGrand Prix Danmark på Jyllandsringen gik ikke helt som forventet i weekenden. Dæk der drillede og med en hel bil som ikke ville det bedste, gav det ikke helt det resultat som man havde håbet for Nymark Racing.
 

Under den første træning så tingene faktisk rigtig fornuftigt ud for Nymark Racing, men det skulle vise sig kort tid efter at weekenden ville blive noget anderledes.

I kvalifikationerne viste det sig at både Frederik Nymark og Christoffer Christensen havde udfordringer med lidt for meget varme i bagdækkene på bilen. Så det endte med en placering som henholdsvis nummer syv og otte.


(Foto: Motorsporten.dk)

Frederik Nymark skal starte som nummer to i det første løb, i bilen han deler med Christoffer Christensen. Kort efter start bliver Frederik så påkørt bagfra og i løbet af de næste omgange udvikler den påkørsel sig til en skade på bagtøjet og Frederik må udgå af løbet.


(Foto: Motorsporten.dk)

I søndagens tredje løb skal Frederik starte som nummer otte. Igen Bliver Frederik påkørt bagfra, men denne gang med en anderledes skade. Hans diffuser bliver trykket op under bilen og kommer til at virke som en luftbremse, så de placeringer han har taget kort efter starten forsvinder som dug for solen.

Christoffer Christensen skal på grund af sin kvalifikation starte sit første løb som nummer et. Unge Christoffer får en del gode råd af Frederik inden starten går. Da de røde lamper slukker kommer han godt fra start, men det viser sig at erfaring vinder og Christoffer kommer til kort over for de mere erfarne konkurrenter og taber lidt i starten.


(Foto: Motorsporten.dk)

Ud over skader viser bilens dækproblem sig igen. Bagdækkene bliver for varme, og selv om Christoffer kører nogle flotte tider, så kan han ikke indhente det tabte.

I weekendens sidste løb skal Christoffer starte som nummer otte og igen driller hans baghjul og han slutter som nummer otte, selv om han igen kører fornuftige tider.


(Foto: Motorsporten.dk)

Teamets anden bil som bliver kørt af Mikkel Mac nåede kun første træning. Da den kommer i pit sætter den ud. Bilen ville derefter ikke starte. Og det skulle vise sig at bliver et permanent problem.

Hele Nymark Racing holdet kæmpede resten af fredagen for at få “liv” i bil med nummer 22. Lørdag eftermiddag havde teamet haft besøg af flere personer som har arbejdet med Super GT biler i flere år men ingen kunne lokalisere årsagen til fejlen.

Sidst på lørdagen får Nymark Racing mulighed for at leje en anden bil til Mikkel Mac og få ham på banen om søndagen. Det kræver bare en underskrift fra de andre teams for at kunne få Mikkel Mac på banen, hvilket også ville betyde at han skulle starte bagerst.

Det viste sig dog at et enkelt team ikke ønskede at skrive under og dermed kunne Mikkel Mac kun følge søndagens løb fra tilskuerrækkerne.

“Vi mener det er en lidt usportslig opførsel ikke at give Mikkel lov til at køre i en indlejet bil. Lad dog kørerne afgøre det på asfalten. Andet har jeg ikke at sige til det.” sagde teamchef Morten Eriksen.

Til gengæld vil Morten Eriksen og Nymark Racing gerne takke sine mekanikere for det store arbejde de lagde i bilen for at få Mikkel ud og køre. Samtidig vil de gerne takke alle de mennesker som virkelig gjorde en kæmpe indsats for at hjælpe med at får Mikkels bil i gang. Det er vi rigtig glade og meget taknemmelige for.

Om to uger står den på Night Race på Padborg Park og der vil begge biler igen være klar til kamp.

nymarkracing@gmail.com


Læs mere om:
  • Christoffer Peter Christensen
  • Frederik Nymark
  • Mikkel Mac
  • Nymark Racing
  • Jyllandsringen
  • 22/08/21 - Jyllandsringen - Super GT Danmark
  •