Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

Tæt på dansk podieplads til IDM løbsweekend for Oliver Svendsen

MC sport 
19/08/21 

Oliver Svendsen deltog i årets fjerde løbsweekend i SuperSport 300 i weekenden fra d. 13.08 til den 15.08 på MotoGP-banen TT Circuit Assen i Holland. Løbet var som altid en del af den tyske serie IDM (Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft).
 

Desværre har Olivers midt sæson ikke været helt som håbet, så alle i teamet var opsat på at ændre sidste halvdel af sæsonen. Derfor blev det beslutte sammen med Yamaha teamet, at Oliver skulle blive i Holland efter sidste IDM-afdeling, for at modtage intens træning og forberedelse af teamets coach op til IDM-afdeling i Assen. Men det var ikke kun chaufføren der skulle trimmes, så der blev bestilt en frisk motor, så teamet kunne være sikker at alle HK var hjemme og forhåbentlig få Oliver tilbage i toppen.

Desværre blev motoren først færdig, så den kunne monteres torsdag aften på banen, men efter en lang aften var cyklen klar, til fredagens første træning og efterfulgt af weekends første qualifying.

Desværre lykkedes det ikke Oliver at finde farten i første qualifying, og derfor var presset større til weekendens anden qualifying, som blev kørt lørdag. Selv om Oliver leverede en væsentlig forbedring af sin tid i Q2, skulle han starte som nr. 15 ud af de ca. 30 kørere, så ikke helt dårlig, men dog stadig langt fra målet. Så efter samtale med teamets tekniker og coach, var planen lagt. Oliver skulle presse hårdt på, så han kunne komme med frontgruppen fra starten.

Som planlagt pressede Oliver på fra starten, og han kæmpede sig op igennem feltet, hvor han kortvarigt indtog løbets 3. plads. I fronten var der som altid tæt kørsel og Oliver gav alt hvad han havde for at få sin første podieplads. Men på sidste omgang og i et af de sidste sving, blev Oliver desværre presset af banen, og måtte desværre tage sig til takke med en meget flot 7. plads. Men selvom Oliver og teamet havde håbet på en podieplads, var alle i teamet yderst tilfredse med indsatsen.

Søndag hvor weekendens andet race skulle finde sted, var Oliver og teamet klar til at kæmpe endnu en gang for at få en podieplads. Oliver var opsat på at kæmpe, så da løbet skulle starte, var alle spændte på hvad den unge herre kunne vise denne gang. Og allerede fra starten, satte Oliver alt ind for at ligge i frontgruppen, han kæmpede sig op igennem feltet, hvor han leverede nogen omgangstider der var blandt de hurtigste og igennem løbet lykkedes det også Oliver at indtage 1. pladsen og kæmpe i frontgruppen, som må siges af være noget af en bedrift i det stærke felt, som blandt andet bestod af verdensmesterkøreren Tom Booth-Amos, som var gæstekører for Kawasaki.

Efter hårde kampe igennem hele løbet, og imponerende kørsel lå Oliver helt rigtig til sin første podieplacering, men i sidste sving, hvor alt blev sat ind fra Olivers side, ramte Oliver og en medkører desværre hinanden, dette medførte at begge kørere styrtede.

Oliver udtaler: Det var et sindssygt hårdt løb, der blev kæmpet hele vejen igennem, men jeg er MEGET tilfreds med min præstation og er glad for at vise jeg kan ligge i toppen.

Næste gang Oliver skal på cyklen, er på Red Bull Ring den 27-29/8-2021.

STORT TAK TIL VORES SPONSORER FOR STØTTEN.

Se SuperSport 300 løbet her, det starter ca. 2.06 inde i programmet:

CS-M RACING DENMARK


Læs mere om:
  • Assen
  •