Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

TCR Denmark sørger for Le Mans-optakten

TCR Denmark 
18/08/21 

TCR DenmarkDen kommende weekend bliver årets største på TV for danske motorsportsfans - for ikke nok med, at der er Le Mans, så er der også tre heats på vej til dig fra landets førende motorsportsserie.
 

Denne weekends Grand Prix Danmark bliver grundet flytningen af Le Mans lidt speciel - og derfor er TCR-løbene flyttet frem, så alle tre løb køres og sendes lørdag. Med andre ord den perfekte optakt til den franske klassiker. I Frankrig er TCR Denmark også repræsenteret i form af Jan Magnussen, der stiller op for danske Team SASHI High Class Racing i LMP2 med Kevin Magnussen og Anders Fjordbach.

Det betyder også, at Magnussen ikke er til start hos LM Racing på Jyllandsringen i den kommende weekend. Og efter TCR Denmarks by-premiere i København for to uger siden er mesterskabet for alvor blevet åbnet igen, da Magnussen ved den lejlighed måtte udgå efter 1. heat og se sin mesterskabsføring forsvinde.

Ny mand i spidsen er den forsvarende mester, Kasper H. Jensen fra High on Cars Racing by Massive Motorsport. Kasper H. Jensen kører efter to lovende testdage midt i denne uge ud til en vigtig pointjagt, for med sit resultat i København har Honda-køreren for alvor fundet momentum.


Gustav Birch var med helt fremme i København, men udgik i 2. heat og satte point til i U23-mesterskabet. Det står helt åbent mellem Birch og TPR Motorsports William Nyberg, der hver er noteret for 94 point.

Peugeot fandt momentum

Momentum viste specielt Peugeot-racerne også i stor stil i København. Michael Markussen havde en solid weekend i gaderne og bliver en spændende kører at følge på Jyllandsringen i weekenden. For spørgsmålet er åbent - kan Markussen og de øvrige Peugeoter med Casper Elgaard og Gustav Birch i spidsen følge op på de gode takter?

Tilbage hos LM Racing og Cupra er Nicolai Sylvest, som også har alt at kæmpe for. Nicolai Sylvest fik samlet godt med point til tabellen i København og tog sig et vigtigt step i ambitionerne på at hente det pointtab, som han indkasserede i sæsonens begyndelse.


Nicolai Sylvest fik kickstartet sin pointhøst og bragte sig med en solid weekend i København et stort skridt nærmere topkampen.

Jacob Mathiassen og Insight Racing er desuden opsatte på at finde et godt comeback efter en mildest talt katastrofal weekend i København. Her blev det til bare to point for den nordjyske Alfa Romeo-kører, som ellers havde sat næsen op efter, at byløbet skulle blive et skift til det bedre. Nu er han med det sjællandske team tilbage på velkendt asfalt ved Silkeborg sammen med resten af feltet.

TCR Denmark får desuden en gæstekører til start denne weekend. I lighed med sidste år, hvor det også blev til et enkelt løb for Peter Obel og Sally Racing, så er Seat-teamet igen ude at hente vigtige kilometer ind.

I Trofeo blev posen også for alvor rystet i København, og der er igen afgørende point på spil over de tre heats lørdag. Michael Carlsen ligger fortsat bedst til, og fik et rigtig godt samlet resultat ud af byløbet i København - et løb, der krævede en vis form for tilvænning for den rutinerede fynbo. Carlsen topper tabellen foran René Povlsen og Kenn Bach inden denne weekends løb.

TCR Denmark sendes lørdag den 21. august live på TV2 Sport X og på TV2 Play. Der sendes live fra 13.50 til 16.15.


Louise Frost fik en flot debut i TCR Denmark for TPR Motorsport i København.

TIDSPLAN:
Fredag 20/8:
Træning 1: 15.30-15.55
Træning 2: 17.35-17.55

Lørdag 21/8:
Kvalifikation 1: 09.30-09.42
Kvalifikation 2: 09.47-09.55
Race 1: 12.05-12.25
Race 2: 14.40-15.00
Race 3: 15.30-15.55

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 22/08/21 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •