Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Tectyl Grand Prix 2021

Youngtimer 
18/08/21 

YoungtimerDen kommende weekend slår Jyllandsringen portene op for årets Grand Prix, og udover alle de nyeste og hurtigste klasser, har Historisk Motorsport traditionen tro, også et par klasser med på programmet.
 

De historiske biler fra perioderne før 1971 / 1976 / 1990 deltager, det samme gør de knap så gamle biler i Youngtimer klassen.

Med 37 tilmeldte, er Youngtimerne en af de absolut største klasser, og da det er en tæt pakket weekend, afvikles de fire Youngtimer divisioner samlet, der skulle således være garanti for masser af gode dueller hele banen rundt.


Kim og Ole.
(Foto: Stump foto)

Blot en enkelt deltager er tilmeldt i YT-Classic, nemlig Nikolaj Justensen i Toyota Celica, han skulle have haft selskab af en anden Toyota, nemlig Tommy Dam Kieffer i sin blå Starlet, men selvom sådan en Toyota selvfølgelig er 112% i orden, gav Starlet motoren alligevel op til CHGP forrige weekend, med lidt held er der en frisk motor klar senere på sæsonen.

I YT 3 er der til gengæld 14 tilmeldte, og her skal Frederik Helsinghoff se om han kan holde kadencen fra juni løbet på Jyllands-Ringen, og dermed bevare sin mesterskabsføring. Midt i flokken af de 6 cylindrede BMW’ere, ligger altid stabile Ole Knudsen med sin Peugeot 106 GTI, klar til at snuppe placeringer, og når vi nu er ved de gamle ræve, har Lars Leed sæsondebut med sin Porsche 944.
I mesterskabstabellen er pointene blevet godt fordelt, og der er således mange kørere der med blot en enkelt avancering i feltet, kan rykke pænt op i tabellen.

I YT 2 ligger Frank Jakobsen stadig øverst i tabellen, til trods for at der ved løbet i juni blev gjort et godt indhug i hans forspring. Uden det skal lyde som en trussel, så er der flere kørere der er sultne på at nappe lidt mere af forspringet, eller om muligt overtage mesterskabsføringen, -teoretisk set er det muligt. Frank Jakobsen, Mickey Mikkelsen og de øvrige, får rigeligt brug for spejlene, du Kurt Poulsen plejer at have sin Polo med i front, og så er der lige trumfen i form af John Lykke Gregersen i BMW E30, -og dermed er intet givet på forhånd.
Det siges at Frank håber på regnvejr, meeen mon ikke august for længst har regnet af, og at det derfor bliver en dejligt sommer weekend i august.


Frank og Mickey.
(Foto: Stump foto)

I YT 1 har Henrik Have en solid føring, men i det skrappe YT 1 felt, kan en god håndfuld af de tilmeldte kørere være i spil til heatsejre, så det bliver en travl weekend bag rattet i den gift-grønne Lexus. Det kan betale sig at holde øje med de faste konkurrenter som Ole Sondrup, Sebastian Petersen, og ikke mindst Kim König, der i sin Peugeot 306 stemplede ind med tre heatsejre i juni. Men ingen af dem skal vide sig for sikre, for på tilmeldingslisten er også Morten Straarup, der som tilbagevendt Youngtimer, vil gøre sit for at gøre sig bemærket på resultatlisten.

YTCC
Thomas Bakke


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 22/08/21 - Jyllandsringen - Youngtimer
  •